Ders kitaplarının okullara dağıtılmasına başlandı

İnegöl İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Baştürk, 2013-2014 eğitim öğretim yılı başında, İnegöl'de 50 bin, İznik ve Yenişehir'de 15 bin olmak üzere toplam 65 bin öğrenciye 800 bin adet ücretsiz ders kitabı dağıtılacağını belirtti.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 14 Ağustos 2013 12:25, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Ders kitaplarının okullara dağıtılmasına başlandı

Hikmet Şahin Kültürparkı içerisinde bulunan fuar alanına konulan kitapları ve dağıtımını Milli Eğitim Şube Müdürü Mustafa Karaaslan ile birlikte inceleyen Milli Eğitim Müdürü Mehmet Baştürk, "Kitaplarımızı önce araçlardan boşaltıyor, sonrada okullarımızın durumuna göre sevkiyat yapıyoruz. Merkez, köy ve beldelerin yanı sıra Yenişehir ve İznik'in kitapları da İnegöl'den dağıtılıyor. Toplam 800 bin kitap bekliyoruz. Şu an 600 bin kitap geldi. Önümüzdeki haftada 200 bin kitap gelecek. Bugün itibariyle kitap dağıtımına başladık. Dörtçelik Endüstri Meslek Lisesi'nin kitaplarını bugün gönderip tamamlayacağız. 16 Eylül'e varmadan kitaplarımızın hepsini dağıtacağız. 8 yıldan beri bakanlığımız tarafından kitaplar ücretsiz olarak dağıtılıyor. Öğrencilerimiz sıraların üzerinde yeni ders kitaplarına poşetlenmiş şekilde sahip oluyor. Kitap arama, kitap yokluğu ortadan kalktı. Bu, bakanlığımızın çok ciddi bir projesidir. Eskiden 2-3 ay kitapsızlıktan derslerin aksadığını biliyoruz. Şimdi derslerimiz okulun ilk günü başlıyor. Öğrencilerimiz hızlı bir şekilde yol kat ediyor. Bakanlığımızın bu çalışmasına İnegöl eğitim camiası olarak müteşekkiriz" dedi.

Baştürk, "Şube Müdürümüz Mustafa Karaaslan başkanlığındaki komisyon marifetiyle kitaplarımız önce kabul ediliyor, sonra da dağıtılıyor. Her öğrencinin, okulun bölünmesi poşetlenmesi ciddi bir hadise. En kısa zaman içerisinde hepsini okullarımıza ulaştıracağız" diye konuştu.

Basın mensuplarının 'İnegöl'de de tablet dağıtımı olacak mı?' sorusunu cevaplayan Baştürk, "8 lisemizde akıllı tahtalar dağıtıldı. Alt yapı ve donanımlar da geçen hafta tamamlandı. Bu tahtalarımız dünyaya açılan bir kapı oldu. İnternete en hızlı şekilde bağlanır hale getirildi. Geçen yıl Bursa'nın bir kaç okuluna tablet dağıtıldı. İnegöl'e de tablet dağıtılmasını bekliyoruz. Kesin olarak kaç adet verileceği konusunda bilgi yok. Bu yıl bazı liselere tablet verilecektir. Hem akılı tahta hem de tabletleri öğrencimiz kısa sürede kavrayacaklardır. Öğretmenlerimiz de bu konuda bilgilendirildi" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber