Yönetici atamaları için 'Kurum Tipi Modülü' açıldı

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 15 Ağustos 2013 00:01, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Milli Eğitim Bakanlığı İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğünün 13.08.2013 tarihli ve 2066426 sayılı yazısı ile MEBBİS altında Kurum Tipi Modülü oluşturulmuştur.

Bilindiği gibi, Milli Eğitim Bakanlığı Eğitim Kurumları Yöneticileri Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliğinin 16 ncı maddesinde, her derece ve türdeki eğitim kurumlarının tiplerinin, Ek-2 üzerinden yapılan değerlendirme sonucunda A,B,C ve D tipi olmak üzere valiliklerce belirlenerek bakanlığa bildirileceği hükme bağlanmıştır.

Diğer taraftan, Yönetmeliğin Geçici 1 inci maddesinde de, "(2) bu Yönetmelik kapsamında yapılacak atamalar, bir defaya mahsus olmak üzere, bu Yönetmeliğin yayımı tarihinden itibaren iki ay içerisinde gerçekleştirilir." hükmüne yer verilmiştir.

Bu hüküm çerçevesinde atama ve yer değiştirmelerin iki ay içerisinde gerçekleştirilme zorunluluğundan hareketle ilgi (a) yazı ile eğitim kurumlarının tiplerinin 15.08.2013 tarihine kadar e-okul verilerine göre Bakanlıkça belirleneceği belirtilmiştir.

Bu belirlemeye esas olmak üzere MEBBİS altında Kurum Tipi Modülü açılmıştır. Bu modülün içinde kurum tipi belirleme ekranı okullara açılacaktır. Modülle ilgili yetki İl, İlçe Ve kurum kullanıcılarına verilmiş olup tüm kurumların Kurum tiplerinin belirlenmesi için ilgili modüldeki formu doldurmaları ve kaydetmeleri gerekmektedir. Bu ekran üzerinden girilen bilgiler yine ekran üzerinden İl ve İlçe Milli Eğitim Müdürlükleri tarafından ilgili formlar incelenerek onaylanacaktır.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber