Heybeliada'da sağlık skandalı

Heybeliada sakinleri isyanda. Heybeliada'da hastane bulunmaması nedeniyle geçtiğimiz pazar günü, bir gencin ölümden dönmesi ve kolunu kaybetmesi halkı ayaklandırdı.

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 15 Ağustos 2013 12:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Heybeliada'da sağlık skandalı

Ali Mert Baltacı Pazar günü sabah 04.00 sıralarında kolundan yaralandı. Sokağa çıkarak arkadaşlarından yardım isteyen 22 yaşındaki Baltacı, bir arkadaşından yardım istedi.

*'Heybeliada'da sağlık skandalı' iddiası yalanlandı

YARIM SAAT ERKEN GELSEYDİ KOLUNU KURTARABİLİRDİK

Ancak Heybeliada'da ne bir hastane, ne de bir doktor olmaması sebebiyle talihsiz olaylar ard arda yaşandı ve Ali Mert Baltacı kolunu kaybetti. Bunun üzerine Twitter'da "heybeliadayahastaneistiyoruz" hashtag'i ile Ada sakinleri sesini duyurmak için kampanya başlattı. Heybeliada'da oturan vatandaşlar kendi adalarında ve diğer adalarda hastane olmaması nedeniyle ciddi tehlikeler yaşandığı, hayatını kaybettiği ve bu ihmalin son bulması için Adalar'a teşekküllü bir hastane yapılması gerektiğini söylüyor.

Ali Mert Baltacı'nın doktoru da "Yarım saat daha erken gelebilseydi kolunu kurtarabilirdik" dedi. O gece yaşananlar ve hurriyet.com.tr'ye konuşan Baltacı'nın kızkardeşi tarafından da doğrulanan iddialar şöyle:

MAZOTUMUZ YOK, ARABA KAN OLUR GÖTÜREMEYİZ

"Arkadaşımız Ali Mert Baltacı 11 Ağustos gecesi bir kaza geçirdi. Adamızda onu götürebileceğimiz bir hastane yoktu. 112 deniz ambulansını aradık, mazotu yokmuş götüremedi. Polisten rica ettik askeriyenin yetersiz revirine gidelim diye, araba kan olur dendi. Biz burada hayattan bahsediyoruz. Biz burada

22 yaşında bir çocuktan bahsediyoruz, sırf birileri daha çok para kazansın diye kapatılan hastane yüzünden o artık tek kol ile yaşayacak. Durum böyleyken bunu bir daha yaşayacağımız kesinken biz sadece bunun önüne geçmek istiyoruz. Biz burada sadece 22 yaşında bir çocuktan bahsetmiyoruz. Burası ada, buraya sadece gezmeye gelinmiyor. Biz burada yaşıyoruz ve bizim hastanemiz yok. Lütfen bizi görün, bizi duyun. Ali Mert hala yoğun bakımda, o bizi göremiyor, duyamıyor. Fazla bir şey istemiyoruz, sadece teşekküllü bir hastane istiyoruz."

"NEDEN HASTANE YOK?"

Heybeliada sakinleri Cuma günü saat 14:00'te İlçe Sağlık Müdürlüğü önünde eyleme hazırlanıyor. İstanbul'un göbeğinde ve en turistik beldelerden biri olan Adalar'da yıllardır hastane olmaması, sadece Büyükada'da bir polikliniğin bulunması büyük tepki topluyor. Yıllardır yaşanan bu durum 22 yaşındaki bir gencin kolunu kaybetmesi sonucu halkı adeta isyan ettirdi. Adalılar sosyal paylaşım sitelerinde, #heybeliadayahastaneistiyoruz diyorlar ve ellerinden geldiğince seslerini duyurmaya çalışıyorlar. Hürriyet'in ulaştığı sağlık bakanlığı yetkilileri ise sosyal medya birimlerinin bulunduğunu ve sağlık hizmetleri ile ilgili her şikayetin takip edilip değerlendirildiğini belirtti. Yetkililer ilgili birimlerin konuyu araştıracağını açıkladı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber