Siverek Meslek Yüksek Okulu yeni yerine taşındı

Harran Üniversitesi’ne bağlı Siverek Meslek Yüksek Okulu yeni binasına taşındı

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 15 Ağustos 2013 15:46, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Siverek Meslek Yüksek Okulu yeni yerine taşındı

Harran Üniversitesi'ne bağlı Siverek Meslek Yüksek Okulu yeni binasına taşındı.

Harran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Halil Mutlu'nun takibi ve Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç ve Şanlıurfa Milletvekillerinin desteğiyle Siverek Y.İ.B.O., Harran Üniversitesi'ne verildi. Yeni eğitim ve öğretim yılına yetiştirilmesi amacıyla Siverek ilçesine giden Rektör Mutlu, yeni okul binasında incelemelerde bulundu.

Üniversite Yapı İşleri Teknik Daire Başkanı Mehmet Cece ve Siverek Meslek Yüksek Okulu Müdür Yardımcısı Hüseyin Demirbağ'ında hazır bulunduğu ziyarette Rektör Mutlu, okulun tadilat işlemlerinin bir an önce bitmesi gerektiğini söyleyerek, yapılacak çalışmalar hakkında bilgiler verdi. Mutlu, üçü aktif, toplamda beş programı bulunan Siverek Meslek Yüksek Okulu'nun kalan iki programının da bu yıl öğrenci alınacağının müjdesini verdi.

Daha sonra Siverek Kaymakamı Hamza Erkal'ı ziyaret eden Rektör Mutlu, Kaymakam ile bir süre görüştü. Görüşme sonrası Kaymakam Erkal yaptığı açıklamada, üniversitelerin şehirler için öneminden bahsederek, Harran üniversitesinin burada olmasının bir şans olduğunu dile getirdi.

Üniversitenin her zaman yanında olduklarını ifade eden Kaymakam Erkal, yeni okulun eğitim yılına yetişmesinin ayrıca sevindirici bir haber olduğunu, temennilerinin Siverek ilçesine bir fakültenin kurulması olduğunu söyledi.

Okul arazisi yanında bulunan boş bir alanın da üniversiteye devredileceğinin müjdesini veren Siverek İlçe Kaymakam Erkal, daha sonra yüksek okul emeği geçen başta Rektör Mutlu olmak üzere herkese teşekkür etti.

Üniversite Rektörü Prof. Dr. İbrahim Halil Mutlu da yaptığı açıklamada, “Uzun zamandır Siverek ilçemizde yer problemi bulunmaktaydı. Diğer ilçelerimizde olduğu gibi Siverek ilçemizde de bu sorunu çözmüş bulunmaktayız. Tabi bu işler koordineli çalışmakla mümkündür. Bu hususta katkılarından dolayı Sayın Bakan Bakanımız Faruk Çelik'e, Bakan Yardımcımıza, Sayın Milletvekillerimize, Sayın Valimize ve Sayın Kaymakam beye teşekkür ederim” ifadelerini kullandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber