Prof. Dr. Dirvana vefat etti

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 16 Şubat 2006 15:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İstanbul Üniversitesi (İÜ) Edebiyat Fakültesi emekli öğretim üyelerinden Prof. Dr. Hatice Nesterin Dirvana vefat etti.

İÜ Rektörlüğü'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, 1916 yılında İstanbul'da doğan Dirvana, ilk, orta ve lise öğrenimini Türk ve Fransız öğretmenlerinden ders alarak evinde yaptı. Dirvana, 1935 yılında Galatasaray Lisesi'ni dışarıdan bitirdi.

İÜ Fransız ve Roman Filoloji Şubesi'nden 1939 yılında mezun olan Dirvana, 1942 yılında Fransız ve Roman Filolojisi'ne asistan olarak atandı.
Dirvana, 1949 yılında doktor, 1951 yılında doçent unvanını aldı.

19 yılında Paris kütüphanelerinde incelemeler yapmak ve konferanslar vermek üzere Fransa'ya davet edilen Dirvana, 1954 yılında İspanyol Hükümeti'nin daveti üzerine İspanyol öğretmenlere mahsus bir bursla İspanya'ya gitti ve Salamanca Üniversitesi'nde İspanyol Filolojisi ve Edebiyatı kurslarını takip etti. Dirvana'nın adı, kurs bitiminde aldığı yüksek dereceli diploma nedeniyle şeref listesinde yayınlandı. İÜ Fransız ve Roman Filolojisi Kürsüsü'ne 1965 yılında profesör olarak atanan Dirvana, 1984 yılında yaş haddi nedeniyle emekliye ayrıldı. Fransızca, İngilizce, İspanyolca ve Latince bilen Prof. Dr. Hatice Nesterin Dirvana, yarın Teşvikiye Camii'nde kılınacak öğle namazının ardından Merdivenköy Mezarlığı'nda toprağa verilecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber