Antalya Kamu Hastaneleri Birliği'nden kınama

Antalya Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Erdoğan Taş, Manavgat Devlet Hastanesi’nde doktor ve sağlık personelinin darp edilmesini kınadı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 18 Ağustos 2013 20:42, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Antalya Kamu Hastaneleri Birliği'nden kınama

Yazılı bir açıklama yapan Taş, “ Anksiyete teşhisi konulan B.P'nin, 112 Acil Servis ekipleri tarafından 17 Ağustos 2013 Cumartesi günü 14:00-14:30 saatleri arasında Manavgat Devlet Hastanesi Acil Servisi'ne getirilmesi sonrası, B.P'ye ilk müdahaleyi yapan Dr. Ali Nar ve bir sağlık personelimiz, görevleri başındayken hasta yakınları tarafından önce hakaret ve tehdide ardından da fiziksel şiddete maruz kalmışlardır. Konu ile ilgili gerekli incelemeler başlatılmış olup, olay Savcılığa intikal etmiştir” dedi.

24 saat hizmet veren doktor ve sağlık personeline yapılan sözlü ve fiziksel şiddeti kınadıklarını kaydeden Taş,açıklamasında şu ifadeleye yer verdi: “ İnsan üstü bir özveri ve fedakarlık örneği göstererek 7 gün 24 saat halkımıza hizmet veren doktorlarımıza ve sağlık personellerimize sözlü ve fiziksel şiddet uygulayan kişi ve kişileri nefretle kınıyor, son on yılda sağlık alanında halkımızın ve tüm dünyanın takdir ettiği gelinen noktayı hatırlatarak halkımızın desteğini bekliyoruz. Ayrıca bu tür olayların kurumumuz adına takipçisi olacağımızın da önemle altını çiziyoruz.”

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber