Engellinin fedakarlığı hastanelik etti

Hastanede yatarken bile engelliler için mavi kapak topluyor

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 18 Ağustos 2013 22:07, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Engellinin fedakarlığı hastanelik etti

Adıyaman'ın Kahta İlçesinde, bayramın ikinci günü motosikletinin freninin patlaması sonucu ağır bir şekilde yaralanan ve vücudunun çeşitli yerlerinde on tane kemiği kırılan Kahta Bedensel Engelliler Derneği Başkanı Serkan Aslan, hastanede bile engeliler için çalışmaya devam ediyor.

Yaşadığı kaza sonrası ameliyat olan Aslan, kaldığı odada engellilere tekerlekli sandalye alabilmek için mavi kapak topluyor. Aslan'ın kapak toplamasına yanında bulunan ailesi de yardımcı oluyor. Hastanedeki bütün odaları gezen ailesi, mavi kapakları toplayıp Serkan Aslan'a getiriyor. Aslan da kendisini ziyarete gelenlerden mavi kapak getirmelerini istiyor.

Yaşanan bu kazanın nedeni ise değiştirmesi gerektiği halde sürekli diğer engellileri düşünüp değiştirmediği motosikleti oldu. Kullanılamaz durumda olan motosikletini değiştirmek yerine vatandaşların verdiği motosikletleri ihtiyacı olan başka engellilere veren Serkan Aslan, bunun bedelini ise, az daha canıyla ödüyordu.

Evinde çıktıktan sonra motosikletine binen ve yokuştan inerken motosikletinin frenini patlayan Aslan, yaklaşık on metrelik merdivenli yoldan aşağı uçtu. Ağır bir şekilde yaralanan Aslan vücudunun çeşitli yerlerinde kırıklar meydana geldiği için ameliyata alındı. Aradan birkaç gün geçtikten sonra biraz iyileşen Aslan, hasta yatağında bile engelliler için çalışmaya devam ediyor.

Çok şiddetli ağrıları olduğu halde engelliler için mücadelesine devam eden Kahta Bedensel Engelliler Derneği Başkanı Serkan Aslan, yaklaşık yedi yıldır Kahta'da dernek başkanlığını yaptığını ifade ederek, “Dernek çalışmalarımızda yaklaşık 285 engelli kardeşimize tekerlekli sandalye ulaştırmaya çalıştık. Elimiz ulaşabildiği kadar ulaşmaya çalışıyoruz. Son çalışmamızda 65 tane akülü tekerlekli sandalye dağıtımını yaptık. Motosiklet dağıttık. Benim kendi motosikletim çok eskiydi. Çoğu insan bana dedi ki sen niye kendi motosikletini değiştirmiyorsun. Sonuçta ben o insanların haklarını savunmak için onlara öncelik verdim. Yardımcı olan insanlara Allah razı olsun. Ondan sonra dedim ki en son ben kendime alırım düşüncesiyle yolumuza devam ettik. Bayramın ikinci günüydü. Motosikletimin freni bir şekilde patlayıverdi. Artık kullanılamaz hale gelmişti motosikletim. Yine de Allaha şükürler olsun. Dua eden herkesten razı olsun. Yine beni bağışladı bu güzel insanlara. Hastanedeyim. Her şeye rağmen yılmayacağım. Burada olmama rağmen kapak topluyorum. Bu kapakları hastanede ailemler, kardeşlerimle beraber kapı kapı dolaşıp toplamaya çalışıyoruz. Şu anda elimden gelen kapaklardır. Yine de bu kapakları toplayıp engelli kardeşlerimin, kader arkadaşlarımın evden çıkmalarına yardımcı olup tekerlekli sandalye kazandırmaya çalışacağım” şeklinde konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber