Böbreğinin yarısı büyüklüğündeki tümör kapalı ameliyatla alındı

Antalya’ya tatil için gelen Didem Muradoğlu’nun, sağlık kontrolünden geçtiği hastanede böbreğinin yarısını kaplayan 5 santimetre büyüklüğünde tümör laparoskopik yöntemle çıkarıldı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 19 Ağustos 2013 11:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Böbreğinin yarısı büyüklüğündeki tümör kapalı ameliyatla alındı

Antalya'ya tatil için gelen Didem Muradoğlu'nun, sağlık kontrolünden geçtiği hastanede böbreğinin yarısını kaplayan 5 santimetre büyüklüğünde tümör laparoskopik yöntemle çıkarıldı.

İstanbul'da yaşayan 33 yaşındaki Didem Muradoğlu, tatil için geldiği Antalya'da annesinin ısrarıyla, önüne geçemediği kilo artışının nedenini araştırmak için Memorial Antalya Hastanesi'nde genel bir sağlık kontrolünden geçti. Kontrol sırasında sağ böbreğinin yarısını kaplayan 5 santimetre büyüklüğünde kanserli bir tümör olduğunu öğrenen Muradoğlu, Üroloji Uzmanı Prof. Dr. Tibet Erdoğru tarafından gerçekleştirilen laparoskopik yani kapalı ameliyat ile hem kanserli tümörden kurtuldu hem de böbreği korunarak tedavi oldu.

Memorial Antalya Hastanesi Üroloji Bölümü'nden Prof. Dr. Tibet Erdoğru'nun, böbreğe 3 ufak delikten ulaşarak uygulayacağı laparoskopik ameliyatla hem tümörü alacağını hem de böbreğini kurtaracağını söyleyerek kendisine güven verdiğini ifade eden Muradoğlu, “Sağlığımı gönül rahatlığıyla Tibet Bey'e emanet ettim” dedi.

Prof. Dr. Tibet Erdoğru ise, ürolojinin en zor ameliyatlarından olan, laparoskopik (kapalı) teknik ile böbreğin yaklaşık yarısı büyüklüğündeki tümörün çıkarıldığını ve böbreğin sağlıklı bir şekilde korunduğunu söyledi. Kanserde erken teşhisin yaşamsal önemine de dikkat çeken Prof. Dr. Erdoğru, “Didem Hanım bu ameliyat ile sadece kanserli tümörden kurtulmakla kalmadı, böbreğini de korumuş olduk. Ayrıca kapalı ameliyatın birçok avantajından da yararlandı. Ameliyat sonrasında hızla ayağa kalkabildi ve günlük hayatına geri dönebildi. Ağrıları açık ameliyat sonrası yaşayabileceğine kıyasla daha azdı ve vücudunda yara izi de kalmadı” diye konuştu.

Muradoğlu'nun böbreğinde bulunan tümörün erken tanı ile tedavi edilebildiğinin altını çizen Prof. Dr. Erdoğru, “Hastalık erken dönemde yakalanmasaydı, tümör çevresindeki lenf bezleri, karaciğer, kalın bağırsak ve pankreasa yayılabilirdi. Ayrıca kanserli hücreler kan ve lenf yolu ile akciğer ve kemikler gibi vücudun diğer alanlarına da yerleşebilirdi. Bu nedenle genel sağlık kontrollerini rutin olarak yaptırmak yaşamsal önem taşımaktadır. Check up sayesinde belirti vermeyen ve bu nedenle de farkına varılamayan önemli hastalıkların erken dönemde tanısı konularak başarılı bir şekilde tedavi edilebilmektedir. Yılda bir kez yaptırılacak check up yaşam kurtarıcı olabilir” diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber