Mardin'e iki fakülte

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 17 Şubat 2006 15:32, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Mardin'de yıllardır özlemle beklenen fakültelerin kurulacak olması kentte sevinçle karşılanırken, AK Parti'ye mensup Mardin milletvekilleri konuyla ilgili ortak bir basın açıklaması yayınladı.

Dicle Üniversitesi'ne bağlı olarak kurulmasına onay verilen mimarlık ve mühendislik ile güzel sanatlar fakülteleri hakkında ortak bir açıklama yayınlayan milletvekilleri Nihat Eri, Beşir Hamidi ve Selahattin Dağ, uygarlıklar beşiği ve hoşgörü kenti Mardin'in hem kötü talihini yendiğini hem de çok önemli bir atılım fırsatı yakaladığını ifade etti. Tarihi kentte kurulmasına karar verilen fakültelerin Mardin'de bir ilki daha gerçekleştirdiğini söyleyen vekiller, "Bu gelişmeyle sosyal, tarihsel, kültürel, siyasal ve sosyolojik açıdan üniversiteyi çoktan hak etmiş olmasına rağmen, ne yazık ki bugüne kadar yükseköğrenim kurumları açısından gereken ilgiyi göremeyen ve ihmal edilen uygarlıklar beşiği ve hoşgörü kentimiz, hem kötü talihini yenmiş hem de çok önemli bir atılım fırsatı yakalamıştır. Tarih boyunca birçok ünlü bilim adamının yetişmesine vesile olan ve çok sayıda üniversiteye ev sahipliği yapmış Mardin, fakültelerimizin kurulmasıyla eski görkemli günlerine dönüş yolunda çok önemli bir kazanım elde etmiştir. Fakültelerimizin kurulması, eğitim hayatına, sosyal, kültürel ve ekonomik kalkınmasına önemli bir ivme kazandıracaktır" dedi.

Açıklamada, bundan sonra izlenecek süreç hakkında da bilgi veren vekiller, şöyle devam etti "Var gücümüzle Mardin 'Artuklu Üniversitesi' için çalışacağız. Her kesim, taşın altına elini koymalıdır. Fakülte binaları, yurtlar ve sosyal tesis konularındaki eksikliklerimizi hızla tamamlamalıyız. İnanıyoruz ki, fakültelerimizin kurulmasından sonra Mardin'e üniversite kurulması, lütuf değil, bir haktır. Üniversitenin altyapısını oluşturmak suretiyle bir üniversiteyi hak ettiğimizi ortaya koyma sorumluluğu, Mardinliler olarak hepimize aittir. Mardin, hak ettiği üniversitesine de inşallah en kısa zamanda kavuşacaktır."

Mardin ile ilgili her önemli gelişmelerin her safhasında hemşehrilerini bilgilendirdiklerini kaydeden vekiller, fakültelerin kente hayırlı-uğurlu olmasını dileyerek, bu konuda emeği geçen herkese teşekkür etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber