Midyat Devlet Hastanesi'nde doktor sıkıntısı

Mardin'in Midyat İlçe Devlet Hastanesi'nde, Suriyeli mültecilerin de gelmesiyle 700'ü bulan hasta sayısı nedeniyle zorluk çeken doktorlar, soruna çözüm bulunmasını istedi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 20 Ağustos 2013 00:59, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Midyat Devlet Hastanesi'nde doktor sıkıntısı

Mardin'in Midyat İlçe Devlet Hastanesi'nde, Suriyeli mültecilerin de gelmesiyle 700'ü bulan hasta sayısı nedeniyle zorluk çeken doktorlar, soruna çözüm bulunmasını istedi.

Pratisyen doktor sayılarının 3 olduğunu belirten Midyat Devlet Hastanesi Acil Servis Sorumlusu Genel Cerrahi Uzmanı Gamze Kızıltan, pratisyen doktor sayılarının yeterli olmadığı için hem 112 hem de acil nöbetlerine mevcut uzman doktorları dahil etmek zorunda kaldıklarını söyledi. Bundan dolayı poliklinikte ve acil müdahalelerde sıkıntılar yaşandığını kaydeden Dr. Kızıltan, "Poliklinik hizmetlerimiz aksıyor. En basit örnek olarak genel cerrahide görev yapan tek uzmanım. Ben 112 sevkine çıktığım zaman acil müdahalelik hasta geldiğinde burada müdahale yapılamıyor" dedi. Tek Genel Cerrahi Uzmanı olan Kızıltan, 112 ambulans ve acil nöbeti sırasında acil bir hastanın olması durumunda bu hastaya müdahalede sıkıntı yaşandığını belirterek pratisyen doktor sıkıntısı olduğunu da dile getirdi. Başhekimlik aracılığıyla genel sekreterliğe defalarca doktor sıkıntılarını bildirdiklerini kaydeden Kızıltan, olumlu bir gelişmenin olmadığını söyledi.

Acil Sorumlusu Çocuk Hastalıkları Uzmanı Esin Doğan ise, bir tek anestezi uzmanlarının olduğunu belirterek, "Anestezi uzmanımız şu an tek doktor olmasına rağmen sevk yeri bulunursa sevke çıkacak ve ameliyat yapılamayacak. Acil nöbette çalışan uzman, yoğunluktan dolayı iznini kullanamadığı için verimsizleşip bir de polikliniğe devam etmek zorunda kalıyor. Biz ameliyatayken sevk çıkabiliyor. O zaman hastalar mecburen başında doktor olmadan sevk olmak zorunda kalıyorlar" diye konuştu.

Doktor azlığından dolayı sıkıntı yaşadıklarını anlatan emekli öğretmen İzzettin Yıldız ise, "İnsan yaşamında en önemli olan sektörlerin başında sağlık gelmektedir. Ne var ki Midyat'ımızda görkemli bir hastane yapılmış fakat içinde doktor yok. Halk hastaneye giderken yeterince doktor olmayınca gittiğine pişman oluyor. Biz doktor istemekle suç işlemiyoruz. Hakkımız olan sağlığımızla ilgilenecek ve branşında uzmanlaşmış doktor talebimize cevap verecek bir yetkilinin bu sesimize kulak vermesini arzuluyoruz" şeklinde konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber