İdarecilere 'mobbing'den ceza verildi

Dışişleri Bakanlığı'ndan alınan bilgilere göre 2008 yılından bu yana 9 personelin mobbinge maruz kaldığını, 4 idareciye mobbingden ceza verildiği belirlendi.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 20 Ağustos 2013 17:38, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Edip Üzen/Memurlar.net

Dışişleri Bakanlığı, 2008-2013 döneminde mobbingden 9 başvuru yapıldığını, sözkonusu şikayetler nedeniyle şimdiye kadar 4 idareci hakkında yapılan teftiş ve incelemeler neticesinde idari cezalar uygulandığını ve 2 idarecinin görev yerinin değiştirildiği açıklandı. Mobbing nedeniyle bir idareci hakkında yürütülen teftiş ve bir idareci hakkında açılan bir dava halen devam ettiği belirtildi. Psikolojik taciz (mobbing) literatüre yakın zamanda girmiş bir kavram olduğu bu yüzden Bakanlığa 2002-2007 döneminde yapılan şikayet ve başvurularda psikolojik taciz kavramı zikredilmemiş olduğu da ayrıca vurgulandı.

Personele mobbing eğitimi veriliyor

Bakanlık, yurtdışına sürekli görevle atanan idareciler de dahil olmak üzere tüm personele düzenlenen eğitim programlan kapsamında uzman bir psikolog tarafından "mobbing" kavramı anlatılmakta ve "mobbinge" maruz kalınması durumunda nasıl bir yol takip edilmesi gerektiği konusunda personellerini bilinçlendiriyor. Buna ilaveten Teftiş Kurulu Başkanlığı tarafından her yıl dış misyonlarda gerçekleştirilen olağan denetimler sırasında misyon çalışanları "mobbing" ve Bakanlığın "mobbinge" karşı aldığı önlemler konusunda bilgi verildiği açıklandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber