Aile Bakanlığı'nın davaya müdahil olma talebi reddedildi

Boşanma davası açan eşi 24 yaşındaki Pınar Şahin’i öldüren Abbas Şahin’in yargılandığı davada savcı, davaya müdahillik talebinde bulunan Aile Bakanlığı’nın talebini şiddet davası olmadığı gerekçesiyle reddetti.

Kaynak : Vatan
Haber Giriş : 21 Ağustos 2013 08:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Aile Bakanlığı'nın davaya müdahil olma talebi reddedildi

Bakırköy 5. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın ilk duruşmasına tutuklu Abbas Şahin, öldürülen Pınar Şahin'in annesi Ayşe İkiz, ablası Hediye İkiz katıldı. Sanık Abbas Şahin mahkemeye 4 sayfalık savunma sundu. Şahin savunmasında, “Eşim benden yeni bir başlangıç yapmak için yardım istedi. Buluştuğumuza benden ev tutmamı, ancak evin nerede olduğunu bilmememi istedi. Kontrolümü kaybederek yanımda bulunan silahımı çıkardım. Bu sırada eşim direksiyona sarıldı. Arabanın yan dönmesiyle silah patladı. Eşim kolumun üstüne düştü. Sonra polikliniğe götürdüm. Pişmanım” dedi.

Kabul etsek her davaya katılır

Anne Ayşe İkiz, “Kızım evlendiğinde 14 yaşındaydı. Evlilik süresi boyunca sürekli kızıma şiddet uyguladı” derken abla Hediye İkiz ise sanığın kardeşini 2 kez kaçırdığını söyledi. Anne ve ablanın şikayetinin ardından Kadın ve Sosyal Politikalar Bakanlığı avukatı davaya katılma talebinde bulundu. Talebin üzerine görüşünü açıklayan mahkeme savcısı Tarık Dursun Bendez, “6284 yasasının 20. Maddesinde 'Bakanlık, gerekli görmesi hâlinde kadın, çocuk ve aile bireylerine yönelik olarak uygulanan şiddet veya şiddet tehlikesi dolayısıyla açılan idarî, cezaî, hukukî her tür davaya ve çekişmesiz yargıya katılabilir' dese de söz konusu davanın bir şiddet davası olmayıp bir cinayet davası olduğu, kaldı ki anayasanın 10. maddesinin eşitlik ve cinsiyet ayrımı maddesine söz konusu talebin aykırı olduğu, aksine düşüncenin kabulü halinde Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nın mağduru kadın olan bütün davalara katılma durumunun yaşanacağı düşüncesiyle talebin reddine karar verilmesi talep ve mütalaa olunur” dedi. Mahkeme savcının bu talebine uydu.

Bugüne kadar kabul ediliyordu

- Ağrı'da eşi ve onun ailesi tarafından sürekli şiddet gören ve yaşamını yitiren Melek Karaaslan'ın ölümünden sonra açılan davaya Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı müdahillik talebinde bulunmuştu. Mahkeme, bakanlığın bu talebini haklı görerek kabul etmişti.

- Eşi tarafından uçuruma itildiği ortaya çıkan öğretmen Esin Güneş'in davasına da Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı müdahil.

- İzmir'de geçen yılın ekim ayında, boşanmak üzere olduğu eşini bıçaklayarak öldürdüğü iddiasıyla, ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle hakkında dava açılan S.Ç. ve 6 yakınının yargılandığı davaya da Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, Hukuk Müşaviri Birsel Kurt aracılığı ile davaya müdahil olmak istedi. Mahkeme, bu talebi kabul etti.

- Van'da, nikahsız yaşadığı 6 aylık hamile 17 yaşındaki Eylem Pesen'i bıçakladıktan sonra otomobille üzerinden geçerek öldürmek suçundan tutuklu bulunan 32 yaşındaki Kerem Çakan'ın davasında da Aile ve Sosyal Politiklar Bakanlığı'da müdahil olarak yer alıyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber