Bakan'dan liselere ücretsiz kitap müjdesi

Haber Giriş : 18 Şubat 2006 16:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

MİLLİ Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, önümüzdeki eğitim yılında, ücretsiz kitap çalışmasının genişletileceğini, liselerde de 3 milyona yakın öğrenciye kitap dağıtılacağını müjdeledi.

Manisa'nın Soma İlçesi'nde Belediye Düğün Salonu'ndaki AKP İlçe Kongresi'ne katılan Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik ücretsiz kitap dağıtımı uygulamasına başlandığında bazı kesimler tarafından alay konusu edildiğini söyledi. Çelik, bazı kesimlerin uygulamanın başarısızlıkla sonuçlanacağını söylemelerine rağmen 60 bin noktaya ücretsiz kitap dağıttıklarını belirterek, ?Hamdolsun sıfır hatayla ücretsiz ders kitaplarını yaklaşık 3 milyon 500 öğrenciye ulaştırdık. Bunlar tesadüfle ifade edilebilir mi? Ücretsiz kitap uygulamasını bu yıl liselere de yayarak genişleteceğiz. 3 milyona yakın lise öğrencisine kitaplarını ücretsiz dağıtacağız? dedi. Bakan Çelik, gelinen noktada Türkiye'nin her yanında okul inşaatları yapıldığını belirterek, şöyle devam etti: ?Şu anda 15 bin okulun inşaatı sürüyor. Bunlar bittikten sonra Türkiye'de derslik sayısı 86 bin olacak. Cumhuriyet tarihinde böyle bir şey yok. Manisa'da son 3 yılda 600'ün üstünde derslik yapılıp, öğretime açıldı. Soma İlçesi'nde yıllardır yapımı devam eden Anadolu Öğretmen Lisesi inşaatı var. Buradan sizlere söz veriyorum, 2006 yılı sonuna kadar ciddi miktarda kaynak aktarılarak bu lisenin önümüzdeki eğitim yılına yetiştirilmesini sağlayacağım.?

Bu yılki eğitim yatırımları hakkında da bilgiler veren Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, Türkiye'nin en büyük, kapsamlı Halk Eğitim Merkezi'nin, Devlet Planlama Teşkilatı'ndan çıkan izinle, Manisa'ya yapılacağını kaydederek, şunları söyledi: ?İki ay önce daire müdürlerimi Manisa'ya göndermiştim. Arkasından kendim geldim. Manisa'nın eğitim sorunlarının ele alındığı 6 saat süren toplantı yaptık. Eğitimde gördüğümüz aksaklıkları masaya yatırarak, çözüm yolları üretmeye çalıştık. O gün tespit ettik ki, Manisa Türkiye'nin saygın vilayetlerinden birisi olmasına rağmen, bir Halk Eğitim Merkezi yok. İşte Türkiye'nin en büyük Halk Eğitim Merkezi'ni 2006 yılı yatırım programına dahil ettik.?

Son 2 yıldır Milli Eğitim Bakanlığı bütçesinin 1 numara olduğunu vurgulayan Bakan Çelik, eğitimin geleceğe yatırım olduğunu, konsolide bütçenin yüzde 10'unu ayırdıkları halde, Milli Eğitim Bakanlığı'nın bütçesi ancak 15 milyar dolar olduğunu, ifade ederek, ?Bu yetmiyor. Fransa eğitime yüzde 10 ayırdığı zaman, bu rakam 86 milyar dolar ediyor. Çünkü onun ekonomik pastası daha büyük. Biz de ne yapıp edip, ekonomik pastamızın ebadını büyüteceğiz ki, ihtiyacımız olduğu rakamlara ulaşabilelim? dedi.

hürriyet

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber