Kontenjanlarda norm kadro fazlalıkları hesap edildi mi?

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 22 Ağustos 2013 00:01, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Kontenjanlarda norm kadro fazlalıkları hesap edildi mi?

Özür Durumuna Bağlı Yer Değiştirme İşlemlerinin 1. Aşamasında Başvurusu Onaylanmış Tüm Öğretmenlerin Atanmaları Durumunda Kurumlarında İhtiyaç Oluşturacak Öğretmen Sayısı yani Muhtemel Boşalacak Kurum Kontenjanlarından il dışı ve il içi yer değiştirme isteyen öğretmenlerin boşaltacağı kadrolarda 2013 Yaz Dönemi Öğretmenlerin Özür Durumundan İl İçi ve İller Arası Yer Değişikliği Kontenjanlarında yer almaktadır.

Kısacası “Muhtemel Boşalacak Kurum Kontenjanları” İl Milli Eğitimlerde belirlenen boş kontenjanların dışında, bu kurumlardan özür durumuna bağlı başvuruda bulunmuş öğretmen sayısını ifade etmekte olup atama işlemi sırasında bu kurumlardan ayrılan öğretmen sayısı kadar atama yapılacaktır.

Atama işlemi sırasında ayrılan olmaması durumunda bu kurumları tercih eden öğretmenlerin bu tercihleri değerlendirmeye alınmayacaktır.

MEB; Muhtemel Boşalacak Kurum Kontenjanlarında norm kadro fazlalıklarını hesap etti mi?.

Fakat “Muhtemel Boşalacak Kurum Kontenjanları”nda norm kadro fazlası öğretmen var ise ne olacak bu bilinmemektedir.

Örneğin; Atatürk Ortaokulunda bir Türkçe Öğretmeni il dışına yer değiştirmeyi beklemektedir. Aynı okulda bir adette norm kadro fazlası Türkçe Öğretmeni bulunmaktadır. Norm kadro yönetmeliğine göre Türkçe Öğretmeni nin yer değiştirilmesi gerçekleşirse yerine norm kadro fazlası Türkçe Öğretmeni geçecektir.

Bu durumda il dışına yer değiştiren Türkçe Öğretmeninin yerine il dışından yer bir Türkçe Öğretmeni atandığında ortaya karışık bir durum çıkacaktır. Bakanlığın bu durumu hesaplayarak mı Muhtemel Boşalacak Kurum Kontenjanları”nı açıkladığını bilmiyoruz?

Ahmet KANDEMİR

Memurlar.net Öğretmenler Bölüm Sorumlusu

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber