Eskişehir'den Mısır ve Suriye'deki katliamlara tepki

Eskişehir’de çeşitli parti ve sivil toplum kuruluşu üyesi çok sayıda kişi bir araya gelerek Mısır ve Suriye’de yaşanan katliamlara tepki gösterdi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 23 Ağustos 2013 08:57, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Eskişehir'den Mısır ve Suriye'deki katliamlara tepki

Eskişehir'de çeşitli parti ve sivil toplum kuruluşu üyesi çok sayıda kişi bir araya gelerek Mısır ve Suriye'de yaşanan katliamlara tepki gösterdi.Odunpazarı Hicri Sezen Parkı önünde bulunan alanda akşam saatlerinde toplanan yüzlerce kişilik grup, burada Mısır'daki darbe karşıtlarına yönelik katliamı ve Suriye'deki kimyasal silah saldırısını protesto etti. Programda grup, ellerinde bulunan Mısır, Suriye ve Filistin bayrakları ve 'Rabia' işaretli pankartları ile darbe karşıtı sloganlar atarken, daha sonra Kur'an-ı Kerim dinletisi gerçekleştirildi.

Sivil toplum kuruluşları adına konuşan Muammer Karaman yaşanan olaylarla ilgili olarak şunları kaydetti:''Oradaki kardeşlerimiz kurtulsun diye sizler çabalıyorsunuz. Mısır'a Suriye'ye Arakan'a ve dünyanın diğer mazlum coğrafyalarına hep birlikte sahip çıkıyoruz. 'Ne oluyor da siz başınızı belaya sokuyorsunuz? İyi giden işleri bozuyorsunuz. Bak ülkeyi savaşın eşiğine getirdiniz. Oralar bize uzak size Ne oluyor' diye soruyorlar. Aynı soruyu soranlar bizlere 'Dünya küresel bir köy oldu artık sınırlar kalktı. Amerika'dan Türkiye'ye Türkiye'den Çin'e mesajlar saniyede gidiyor' diyorlar. Saniyede giden smsler, elektronik postalar küresel köy yapıyor da, dökülen onca mazlum ve Müslüman kanı dünyayı nasıl bir küresel köy haline getirmez?''

Konuşmanın ardından Dursun Ali Erzincanlı'nın seslendirdiği, Muhammed el-Bilteci'nin, Rabiatul Adeviyye Meydanı'nda düzenlenen darbe karşıtı gösterilerde öldürülen kızı Esma'ya hitaben yazdığı mektup dinletildi. Bu sırada pek çok kişi gözyaşlarına boğuldu.

Program bu alanda akşam namazının kılınması ile devam etti. İlahi dinletilerinin bulunduğu program daha sonra sona erdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber