Yüzbaşı 'infaz yaptı' iddiası

Haber Giriş : 20 Şubat 2006 08:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

"Küre Operasyonu"nda gözaltına alınan Yüzbaşı Nuri Bozkır'ın, gizli infaz yaptığı iddia edildi

ANKARA'da bazı masaj salonlarına yönelik şantaj iddialarıyla başlayan ve İbrahim Tatlıses'in de adının karıştığı "Küre Operasyonu"nda tutuklanan şüphelilerin ifadeleri doğrultusunda gözaltına alınan Özel Kuvvetler'de görevli Yüzbaşı Nuri Bozkır'a "infaz" suçlamasında bulunuldu.

Çete lideri olduğu iddiasıyla Kasım Zengin ile eski Emniyet Genel Müdür Yardımcısı Ertuğrul Çakır'ın da aralarında bulunduğu 8 kişinin tutuklandığı operasyonda gözaltına alınan Bozkır'ın adliyeye sevk edileceği kaydedildi.

Operasyonda tutuklananların Bozkır'la ilgili iddiaları şöyle:
Yenikent'te infaz
Bozkır bizi, Yenikent'te eğitim yaptıkları yere götürdü. Eğitim alanının yanında bir tünel vardı. Bize orada 'onlar TNT parçaları' dedi. Bol miktarda şırınga ve ameliyat eldiveni vardı. Büyük boş kovanlardan vardı. Avuç içi kadardı. Taşın arasından bir fitil çıkardı. Orada eğitim yaptıklarını anlattı. Tekrar geri dönüş için arabaya bindiğimizde 'Biz gizli infazı burada yapıyoruz. Düzce civarına götürüp bir yere atıyoruz' dedi.

Şantaj kaseti çekin
Bozkır, 11 kişilik bir timin komutanı olduğunu, çevrede zengin ancak gayri resmi kazanç kaynağı olan kişilerin telefon numaralarını toplamamızı istedi. Bir oteller zincirinin sahibinin torununun kaçırılması, bir evde ilişkiye sokulup görüntülenerek dedesinden para alınmasını planlıyordu.
Bozkır, Ankara'nın ünlü bir eğlence mekânının otoparkını işleten Fatih Bucak'ın Korkut Eken tarafından uzaklaştırıldığını ve mekânı ayarlayabileceğini söyledi. Ancak bir süre sonra tehditler almaya başladık.

Kaşif Kozinoğlu
Bozkır, askerlik sorununu Türk Mukavemet Teşkilatı adına istihbarat toplayarak çözebileceğini söyledi. Erdal Özkan adına düzenlenmiş MİT kimliği ve 68 tane CD, Kaşif Kozinoğlu imzalı 'ihtiyaç olduğunda şahsa yardımcı olun' yazılı bir belge verdi. Ayrıca istihbarat, gayri nizami harp dersleri de verdi.

milliyet

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber