Başbakan: Türban sorunu çözülecek

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 20 Şubat 2006 09:05, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ''Kadını özel alana hapseden ve kamusal alandan dışlayan, cinsiyet ayrımcılığına dayanan baskıcı ve tutucu anlayışlar asla medeni olamaz'' dedi.

Erdoğan, AK Parti Kadın Kolları'nın 3. kuruluş yıldönümü dolayısıyla düzenlenen toplantıda yaptığı konuşmada, partilerinin insanı ve toplumu merkeze alarak Türkiye'ye hizmet yaptığını ifade etti.

Siyasette ve toplumsal hayatta, kadının yeri üzerinde hassasiyetle durmak gerektiğine inandıklarını anlatan Erdoğan, şöyle konuştu:

''Genelde bütün dünyada, özelde Müslüman toplumların kadının toplumsal hayata katılması, üretim süreçlerine dahil olması ile ilgili bir sorun vardır, hiç kimse bu sorunu bize özgü bir sorun olarak görmesin. Bu sorun, en gelişmiş ülkelerden, en geri kalmış ülkelere kadar bütün dünyanın gündemindedir. Bize göre sorun, adalet sorunudur.

Bugün kadına karşı adaletsizlikler dünyanın neresinde varsa orada zulüm ve acı vardır. Bu haksızlıkları, acıları onaylamak imkansızdır. Kadına karşı ayrımcılık, kız çocuklarının temel haklarından mahrum bırakmak, kadını üretim sürecinden dışlamak, bizim kültürümüzde, bizim medeniyet anlayışımızda bir cahiliye geleneğidir.''

Kadınların çalışma hayatına daha aktif şekilde katılmaları gerektiğini ifade eden Erdoğan, kadının toplum hayatında seslerini daha fazla duyurmaya ihtiyaç olduğunu belirtti.

Başbakan Erdoğan, toplumların olduğu gibi devletlerin de kadına karşı ayrımcılığı töre haline getirmesinin kabul edilemeyeceğini belirtti.

Tüm bireylerin kadın-erkek ayrımı yapılmadan eğitim seviyelerinin yükseltilmesi gerektiğini ifade eden Erdoğan, kadınların eğitim düzeyinin arttıkça çalışma hayatında, siyasette ve karar mekanizmalarında daha fazla yer aldıklarına işaret etti.

İnsan haklarına saygının, birey ve toplum hukukunu korumanın temel unsurlarından birinin de kadın haklarını güvence altına almak olduğunu ifade eden Erdoğan, ''Bu konuda eksiklerimiz yok mu? Var. Bu eksiklikleri gidermek de bizim görevimizdir. Şüphesiz ki biraz zaman alacak ama bunu çözmek için gerek toplumsal, gerekse kurumlararası mutabakat sağlamakta kararlıyız. Er veya geç inanıyorum ki bu ülke bu sorunu da çözecektir'' diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber