Tarımda bilinçsiz ilaç kullanmayın uyarısı

Aksaray Ziraat Odası Başkanı Emin Koçak, tarımda bilinçsiz ilaçlamanın ciddi zararlara ve verim kaybına neden olduğunu söyledi

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 24 Ağustos 2013 15:35, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Tarımda bilinçsiz ilaç kullanmayın uyarısı

Aksaray Ziraat Odası Başkanı Emin Koçak, tarımda bilinçsiz ilaçlamanın ciddi zararlara ve verim kaybına neden olduğunu söyledi.

Tarımda yaşanan sıkıntılara değinen Koçak, sorunların çözümü için ciddi çalışmalar yaptıklarını belirterek, "Aksaray bir tarım ve hayvancılık şehri ve nüfusunun yüzde 80'ini tarım ve hayvancılıktan geçimini sağlıyor. Aksaray genelinde bazı bölgelerde tarım ile uğraşan çiftçiler bilinçsiz zirai ilaç ve kimyasal ilaçlar kullanıyor. Bu ilaçlar verimi ciddi anlamda düşürüyor. Çiftçilerin kesinlikle bilmedikleri ve kulaktan dolma bilgilerle ilaç alıp kullanmaması gerekiyor. Hangi ürüne hangi ilacın kullanılması gerektiği, ne kadar ve nasıl uygulanması gerektiği konusunda Ziraat Odası'nda bulunan uzman ziraat mühendislerinden bilgi alabilirler. Hatta bu ilaçları, Ziraat Odası Başkanlığı tarafından kurulan güvenilir olan zirai ilaç mağazasından alabilirler" dedi.

Bu yılki ilaçlama sezonunun bitmek üzere olduğunu belirten Koçak, bu yıl yaptıkları araştırmada bilinçsiz ilaç kullanımını ve beraberinde verim kaybını tespit ettiklerini belirterek, bir dahaki döneme çiftçilerin daha duyarlı olması gerektiğini söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber