Türk Sağlık-Sen'den sendikasızlaştırmaya engel

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 20 Şubat 2006 17:34, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türk Sağlık-Sen sağlık ve sosyal hizmet çalışanları adına Türk Sağlık-Sen Genel Merkezi Aile Hekimliği uygulamalarında görev alan sağlık çalışanlarının sendikasızlaştırılmasını engelledi. 5258 Sayılı Aile Hekimliği ile ilgili kanun kapsamında Düzce'de görevlendirilen sağlık personelinin sendika üyelikleri askıya alınmıştı. Türk Sağlık-Sen'in girişimleri neticesinde bu personel sendika üyesi olabilecek.

Sağlık ve sosyal hizmet kolu kamu çalışanlarının yetkili sendikası Türk Sağlık-Sen'den sağlık çalışanlarına güzel bir haber daha geldi. 5258 Sayılı "Aile Hekimliği Pilot Uygulaması Hakkında Kanun" hükümlerine göre sözleşmeli olarak çalıştırılan kamu personelleri artık sendikalara üye olabilecek.

Türk Sağlık-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci, Aile Hekimliği uygulamalarında sendikasızlaştırmayı engellediklerini, şimdiki hedeflerinin ise iş güvencesi, ve ücret güvencesini sağlamak olduğunu söyledi. Genel Başkan Kahveci Türk Sağlık-Sen'in sağlık ve sosyal hizmet kolunda her zaman ilklere imza attığını vurgulayarak "Türk Sağlık-Sen'in bu başarılı performansı sağlık çalışanları tarafından da takdir edilmektedir. Tam Dört dönemdir yetkili sendika olmamız bunun bir göstergesidir. Henüz sendikalara üye olmamış sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarını da Türk Sağlık-Sen çatısı altında birleşmeye çağırıyorum" şeklinde konuştu.

Aile Hekimliği uygulamalarında sözleşmeli olarak çalışan kamu personellerinin sendikalara üye olmasının sağlanması ile ilgili süreç şöyle gelişti:

Türk Sağlık-Sen Genel Merkezi Toplu Görüşme ve Mevzuat Sekreterliği, bu statüdeki personelin sendika üyeliklerinin askıya alınması üzerine Düzce İl Sağlık Müdürlüğüne bir yazı yazdı. Bu yazıda 4688 Sayılı Kanununun sendika üyesi olamayacakları ve sendika üyeliğinin sona ermesi ile ilgili hususları düzenleyen 15 ve 16. maddeleri hatırlatılarak aile hekimliği uygulamasında görev alan personellerin kamu sendikalarına üye olamayacakları ya da üyeliklerinin sona ermesi gerektiğine dair bir hüküm bulunmadığını belirtti. Bu yazıda ayrıca, aile hekimliği ile ilgili kanun ve yönetmeliklerde de bu personelin sendikalara üye olamayacağına dair bir hüküm bulunmadığı vurgulanarak anılan personelin üyeliklerinin devam ettirilmesi ve aidatlarının sendika hesabına yatırılması istendi.

Konu Düzce İl Sağlık Müdürlüğü tarafından sağlık Bakanlığına iletildi. Bakanlık ise 4688 Sayılı Kanun hükümlerine göre Devlet Personel Başkanlığından görüş sordu. Devlet Personel Başkanlığının cevabi yazısında bu personellerin kamu sendikalarına üye olabilecekleri belirtildi.

Türk Sağlık-sen'in girişimleriyle atılan bu adımla aile hekimliği uygulamalarında görev alan personellerin örgütlenme özgürlüğü sağlanmış oldu. Bu personeller de artık sendikalara üye olabilerek sendikalı olmanın bütün avantajlarından faydalanabilecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber