Yozgat'ta Sisi ve Esad protesto edildi

Yozgat Cumhuriyet Meydanı'nda, bazı sivil toplum kuruluşu ve siyasi partilerin destek verdiği mitinde Mısır ve Suriye'de yaşanan katliamlar kınandı.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 27 Ağustos 2013 21:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Yozgat'ta Sisi ve Esad protesto edildi

Yozgat Cumhuriyet Meydanı'nda, bazı Sivil Toplum Kuruluşu ve siyasi partilerin destek verdiği mitinde Mısır ve Suriye'de yaşanan katliamlar kınandı. Esad ve Sisi protesto edildi. Çok sayıda vatandaşın katılımıyla gerçekleşen protesto mitinginde, 'Her yer Mısır, her yer direniş', 'İhvana selam, direnişi devam', 'Defol Sisi, yanındayız Mursi', 'Şehit Esma, yolun yolumuz', 'Zulme karşı, omuz omuza', 'Müslüman zulme sessiz kalamaz' şeklinde sloganlar atıldı. 'Suriye'de Mısır'da direnişe bin selam' ve Rabia işaretli dövizlerin yanı sıra Mursi resimleri taşındı. Kur'an-ı Kerim okunmasıylan başlayan mitingde Mısır ve Suriye'de hayatını kaybedenler için gıyabi cenaze namazı kılındı. Yaklaşık bir kişinin katıldığı protesto eyleminde, topluluk adına basın açıklaması yapan Ali Vahit Ekinci, Mısır ve Suriye'deki ölümlerin tüm Müslümanları derinden üzdüğünü söyledi. Ekinci, 'Bizler Mısır'da yaşanan acılara, ölümlere odaklanmışken, Suriye'den gelen görüntü ve haberler bizi daha fazla sarstı. Suriye'nin yeni Yezidi Esad, Şam'ın kenar mahallelerinde kimyasal silah kullanarak bin 300 Müslüman'ı katletti. Bu katliamı yapan Esad'a lanet olsun. Onun rejimini destekleyen, bölge ve dünya devletlerine lanet olsun. Üç beş ağaç kadar önem vermeyen insanlara Allah vicdan ve izan versin. Bizler hiç olmazsa safımızı bilelim. Zalimlerin, katillerin yanında yer almayalım. Bizler Müslüman'ız, bütün Müslümanlar kardeştir. Masum bir insanı öldürmek, bütün insanlığı öldürmek gibidir. Canlar mukaddestir. Bir insanın yaşama hakkı, en başta gelen hakkıdır. Size ne oluyor ki öldürülen zayıf, kadın, çocuk ve erkeklerin yanında yer almıyorsunuz. O ateş, gün gelip bizi de yakar. Bana ne Mısırdan, bana ne Suriye'den demeyelim, diyemeyiz' dedi

Yapılan konuşmalar ve protestoların ardından Yozgat Cumhuriyet Meydanı'nda toplanan kalabalık olaysız bir şekilde dağıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber