Üniversitelere 'Gezi' genelgesi

İçişleri Bakanlığı, sonbahar aylarında 'Gezi' eylemlerinin üniversitelerde tekrarlanacağı" istihbaratı üzerine 81 il valiliğine ve üniversitelere önlem alınması için genelge gönderdi.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 29 Ağustos 2013 10:55, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Üniversitelere 'Gezi' genelgesi

Bakanlık, üniversitelerin açılmasının ardından meydana gelebilecek olaylara ilişkin yerleşkelerde ve yurtlarda güvenlik tedbirlerinin artırılmasını istedi.

İçişleri Bakanlığı, üniversitelerin açılmasının ardından meydana gelebilecek olaylara ilişkin yerleşkelerde ve yurtlarda güvenlik tedbirlerinin artılmasını istedi.

İçişleri Bakanlığınca, hazırlanan genelgede üniversitelerlerde kayıt dönemi ve yeni eğitim öğretim döneminde, "öğretim ortamının bozulmasına yönelik faaliyetlerin önüne geçilebilmesi ve güvenliğinin devamlılığının sağlanabilmesi ile üniversite öğrenci yurtlarının ve yakın çevresinde meydana gelebilecek olaylar öncesinde" gerekli önlemlerin alınması istendi.

Valiliklere, Gençlik ve Spor Bakanlığına bağlı Yurt-Kur müdürlükleri ve Yükseköğrenim Kurulu'na (YÖK) gönderilen genelgede, üniversitelerde yeni eğitim dönemi başlamadan valilerin başkanlığında, rektörlük ve güvenlik yetkililerinin de katılacağı güvenlik toplantıları yapılması ve yasal olmayan hiçbir eyleme izin verilmemesi gerektiği belirtildi.

Milletvekili, bakan ve üst düzey devlet görevlilerinin üniversite yerleşkelerine ziyaretlerinde gerekli tedbirlerin alınması istenen genelgede, gerektiği takdirde yeteri kadar güvenlik görevlisi bulundurulması vurgulandı.

Genelgede valilikler, Yurt-Kur Müdürlükleri ve YÖK'ten alınması istenen bazı önlemler şöyle sıralandı:

-Üniversitelerde ve yurtlarda meydana gelmesi muhtemel olayları engellemek amacıyla kamera sistemi ile beraber fiziki güvenlik tedbirlerinin alınması.

-Yurt-Kur Bölge Müdürlerinin üniversite güvenlik koordinatörleri ile yurtlarda meydana gelebilecek olaylarla ilgili sürekli irtibat halinde olması.

-Yerleşkelerde meydana gelebilecek olaylara süratle müdahale edilmesi için rektörlüklerce valiliklerden öğretim yılını kapsayacak şekilde ihtiyaç halinde güvenlik gücü sivil polis görevlendirme talep edilmesi.

-Üniversitelerde meydana gelebilecek olayları engellemek amacıyla yeteri kadar kamera sistemi ile beraber fiziki güvenlik tedbirlerin öncelikli olarak ele alınması.

-Kampüs giriş çıkışlarına turnike sistemi kurulması ve giriş-çıkışların manyetik kartlarla sağlanması.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber