İlkokul kayıtlarındaki eksik düzenleme...

Son yapılan düzenlemede, 71 aydan büyük çocukların kaydında, sağlık raporu alınsa dahi çocuk okula kayıt edilmek zorunda...

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 29 Ağustos 2013 14:09, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
İlkokul kayıtlarındaki eksik düzenleme...

Bu düzenlemenin olumlu fakat yeterli olmadığını daha önce ele almıştık.

Bir de çizelge yayımlamış ve gerekçelerimizi;

Çok küçük olan (60-61-62-63-64-65 aylık) çocuklar için karar veliye bırakılmış. Oysa ki bu çocukların okula hazır oluşlarıyla ilgili en iyi kararı; eğitimciler, psikologlar ve doktorların ortak kararı verilebilir. Şu anda veli dilekçesi yeterli.

66-67-68 aylık olanların kayıt olamamaları için doktor raporu istenirken daha küçük olanların velinin takdirine bırakılması doğru değildir.

şeklinde sıralamıştık. Şimdi de bir veliden (aynı zamanda öğretmen olan) gelen maile göre bir sorunu daha ele alalım.

Geçen gün mail atan bir veliden hareket edelim. Veli öğretmen ve çocuğu zorunlu yaş grubuna tabi. Daha önce yani değişiklikten önce madde Yaşça kayıt hakkını elde eden, ancak bedenen veya zihnen yeterince gelişmemiş olup okula uyum sağlayamayan 66 ay ve üzeri çocuklar da kasım ayı sonuna kadar sağlık kurumlarından verilen bedenen veya zihnen gelişmemiş tıbbi tanılı rapor üzerine okul öncesi eğitime yönlendirilebilir veya kayıtları bir yıl ertelenebilir.”

Hükmü varken şimdi.

Okul müdürlükleri, yaşça kayıt hakkını elde eden çocuklardan 66, 67 ve 68 aylık olanları, velisinin vereceği dilekçe ile; 69, 70 ve 71 aylık olanları ise, ilkokula başlamaya hazır olmadıklarını belgeleyen sağlık raporu ile okul öncesi eğitime yönlendirebilir veya kayıtlarını bir yıl erteleyebilir.”

Hükmü getirilmiştir.

Yani ben doktordan rapor da alsam hazır olmadığını bildiğim çocuğumu göndermek zorundayım diyor. Bu durumda kaş yaparken göz mü çıkarıldı acaba?

Velinin hakkı var. Bizim de gözümüzden kaçmış ve çizelgenin ilk satırının değiştiriyoruz.

Şeklindeki satırda değişiklik yaparak son halini yayımlıyoruz.

MEB En azından bir genelgeyle bu durumu açıklamalı ve 72 ay ve daha büyük olan çocuklarla ilgili bir düzenlemeyi yürürlüğe koymalıdır.

Maksut BALMUK

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber