Diyarbakır Valiliği eşi tarafından vurulan kadın ile ilgili açıklama yaptı

Diyarbakır'da eşi tarafından vurulan N.T. isimli 2 çocuk annesinin polis merkezine verdiği ifadede amcası R.A.'nın adresinde ikamet ettiğini, sığınma evine yerleştirilmek istemediğini, yakın ve çağrı koruma talebinin olmadığını, yalnızca ikamet ettiği adresin kontrol edilmesini istediği belirtildi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 29 Ağustos 2013 15:33, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Diyarbakır Valiliği eşi tarafından vurulan kadın ile ilgili açıklama yaptı

Diyarbakır Valiliği dün uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybeden N.T. hakkında açıklama yaptı. Valilikten yapılan yazılı açaklamada, "28 Ağustos 2013 günü saat 08.30 sıralarında Kayapınar Kaymakamlığı'nın bulunduğu sokak üzerinde eşi M.T. tarafından öldürülen N.T. isimli şahısla ilgili olarak; söz konusu N.T. isimli şahsın 12 Haziran 2013 günü Diyarbakır 2. Aile Mahkemesi'ne başvuru sonucu, eşi M.T. mahkeme tarafından 1 ay süre ile konuttan uzaklaştırılmıştır. Daha sonra 18 Temmuz 2013 günü davacı N.T., Cumhuriyet Savcısı'na verdiği ifadesinde; kocası hakkında bir ay evden uzaklaştırma cezası verildiğini, ancak kocasının bu sürenin bitimi olan 12 Temmuz 2013 günü evine gelerek kendisini tehdit ettiğini, bundan dolayı kendisinin de amcasına ait konutta amcası ile birlikte kaldığını, ancak eşinin tekrar evden uzaklaştırılmasını istediğini belirtmiştir. Buna istinaden 18 Temmuz 2013 tarihinde Diyarbakır 2. Aile Mahkemesi tarafından 6284 sayılı yasa gereği 6 ay süre ile lehine tedbir istenilene yönelik olarak şiddet tehdidi, hakaret, aşağılama veya küçük düşürmeyi içeren söz ve davranışlarda bulunulmaması, lehine tedbir istenilenin bulunduğu yere yaklaşmaması, lehine tedbir istenilenin şahsi eşyalarına ve ev eşyalarına zarar vermemesi, lehine tedbir isteneni iletişim araçları ile sair surette rahatsız etmemesi şeklinde hüküm verilmiştir" denildi.

N.T.'nin 15 Temmuz 2013 tarihli valilik makamına sunduğu dilekçesinde koruma talep ettiğinin belirtildiği açıklamada, şahsın koruma talepli dilekçesinin gereğinin yapılmak üzere Emniyet Müdürlüğü'ne havale edilmesi sonucu, koruma işlemlerinin tamamlanması için Huzur Polis Merkezi Amirliği'ne davet edilerek beyanının alındığı bildirildi. Açıklamada, "N.T., Huzur Polis Merkezi Amirliği'ndeki 16 Temmuz 2013 tarihli beyanında amcası R.A.'nın adresinde ikamet ettiğini, sığınma evine yerleştirilmek istemediğini, yakın ve çağrı koruma talebinin olmadığını, yalnızca ikamet ettiği adresin kontrol edilmesini istemiştir. Bu taleple ilgili olarak emniyet birimlerimiz tarafından belirtilen adres sık sık kontrol edilmiştir. N.T.'nin başka bir müracaatı olmamış, 28 Ağustos günü Huzur Polis Merkezi Amirliğine uğrayarak adres değişikliği ile ilgili mahkeme kararını bırakarak polis merkezinden ayrılmıştır. Mağdur ailenin 2 çocuğunun bakımı ile ilgili çalışmalar ve olayla ilgili adli tahkikat devam etmektedir" ifadelerine yer verildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber