Kore gazilerini sırtlarında taşıdılar

Tarihi İpek Yolu'nu takip ederek Bursa'ya gelen Kore heyetinde bulunan gençler teşekkür için Kore gazilerini sırtında taşıdı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 29 Ağustos 2013 23:43, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Kore gazilerini sırtlarında taşıdılar

Tarihi İpek Yolu'nu takip ederek Bursa'ya gelen Kore heyeti, Bursa Valiliği'ni ziyaretleri Kore gazilerini sırtlarında taşıdı. Kore savaşı ile başlayan kardeşlik münasebetlerinin daha da geliştirilmesi gerektiği üzerinde duran Gyeongsangbuk-do eyaleti Vali Yardımcısı Lee In Seon, kendi ülkelerinde demokrasinin gelişmesi için kanlarını döken Türk askerine teşekkür için diyecek bir söz bulamadığını söyledi.

Güney Kore ile Türkiye arasındaki dostluğa ve kardeşliğe dayalı iyi ilişkilerin Kore savaşlarına dayandığını belirten Bursa Valisi Münir Karaloğlu ise, Türk askerinin Kore'de hürriyet ve demokrasiyi koruma adına Kore savaşlarına katılması ile bu kardeşliğin adeta perçinlendiğini söyledi.

KORE GAZİLERİNİ SIRTLARINDA TAŞIDILAR

Yapılan konuşmaların ardından mahalli halk oyunları ve Karagöz-Hacivat gösterisini izleyen Kore heyetinin memnuniyeti yüzlerinden okunuyordu. Kore'den gelen genç kızın çaldığı enstrüman ise herkes uzun süre alkışlandı. Gösterilerin ardından 4 Koreli genç, Bursalı Kore gazilerinin önünde eğilerek kendilerine teşekkür etti. Büyük alkışlar eşliğinde doğrulan gençler, Kore gazilerini sırtlarına alarak salonu dolaştırdı. Salonda bulunanların şaşkın bakışları ve alkışları arasında sırtlarına alarak gazileri salonda dolaştıran Koreli gençler, herkesin takdirini kazandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber