İstihbarattan Eylül ayı uyarısı

MİT, polis ve jandarma istihbaratın ortak hazırladığı PKK raporunda, örgütün Kandil talimatıyla 1 Ey-lül’den itibaren Diyarbakır-Hakkâri-Şırnak-Van üçgeninde, başkaldırı eylemlerini başlatma hazırlığı yaptığı vurgulandı.

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 30 Ağustos 2013 09:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
İstihbarattan Eylül ayı uyarısı

Sivil itaatsizlik ve başkaldırı eylemlerini bölgedeki diğer il ve ilçelere de yaymak isteyen örgütün, PKK'nın silahlı örgüt imajını da silerek 'sivil inisiyatif' imajını oluşturmaya çalışacağı da belirtildi. Rapora göre, PKK süreçle birlikte karakol basma, güvenlik güçleriyle çatışmaya girme gibi eylemlerine son verirken, şehir içi yapılanmaya ağırlık verdi. PKK'ya operasyon yapılmaması nedeniyle terör örgütü toparlanma ve bölgede taban genişletme için faaliyet yürütüyor. PKK yeni yapılanması Öz Savunma Birliği, örgütlenme çalışması yapıyor. Kandil'den gelen talimat doğrultusunda il ve ilçelerde kurulan sözde asayiş ekipleri, polis ve askeri eğitimden geçirildi. Ekiplere, 'maaş' adı altında ödeme yapılıyor. PKK'nın dağ kadrosunda yer alan ancak büyük olaylara adı karışmayan birçok örgüt üyesi, şehir ve kasabalara yerleşti. KCK kadrolarına dahil edilen bu militanlar, eğitim çalışmaları yürütüyor.

PROFESYONEL GERİLLA

PKK'nın Kandil yönetimi, savaşçı gerilladan, profesyonel gerillaya geçiş hazırlığına başladı. Kandil talimatıyla yeni süreçle birlikte ideolojik, siyasal, disiplinli profesyonel bir gerilla oluşması için çalışma yürütüldüğü ve dağ kadrosundan Kuzey Irak'a geçen örgüt üyelerinin bu yönde eğitime tabi tutulduğuna vurgu yapıldı. KCK bölge halkını 'sempatizan', 'gerilla', 'TC yanlısı', 'korucu', 'muhbir' diye fişliyor. Dağ kadrosuna adam kazandırmak, örgütün eylemlerine katılımı sağlamak için baskılarını artıran PKK, köy ve mahalle muhtarları ile sivil toplum örgütlerini, “Bu süreç sizlerin son şansınız, bu süreci iyi değerlendirin, PKK'ya, BDP'ye katılın. Yoksa bölgede barınamasınız” diye tehdit ediyor. Köy korucularına yönelik psikolojik ve fiziki baskı da arttı. Köy korucuları ve aileleri tehdit edilerek ya köylerini terk etmeleri sağlanıyor ya da vergi adı altında haraç vermek zorunda bırakılıyor.

EYLEM İÇİN GELDİLER

İstihbarat birimleri, örgütün, barış sürecinin sonuca ulaşmaması ve örgütün bu süreçte isteklerinin yerine getirilmemesi halinde devleti baskı altına almak ve taleplerini gerçekleştirmeye zorlamak için şehir merkezlerinde önce sivil eylem ardından da kanlı eylemlere başvuracağı vurgusu yaptı. Yapılan istihbarat çalışmasında örgüt içinde daha önce kanlı eylemlere katılan ve yeni eylem hazırlığında olduğu iddia edilen Jemal İ., Muhittin K., Saad A. ve Abdullah A.'nın Türkiye'ye sızdığı bilgisi paylaşıldı. Elde edilen bilgiler tüm güvenlik birimleriyle paylaşılırken, Türkiye'ye sızdıkları değerlendirilen 4 örgüt üyesinin yakalanması için çalışma başlatıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber