Yağmurla beraber serin hava geliyor

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 30 Ağustos 2013 10:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Yağmurla beraber serin hava geliyor

Yapılan son değerlendirmelere göre; Ülkemizin kuzey ve zamanla iç kesimlerinin parçalı yer yer çok bulutlu, Marmara'nın doğusu (İstanbul'un Anadolu yakası, Kocaeli, Sakarya, Bursa, Bilecik, Yalova, Balıkesir'in Bandırma ve Erdek ilçeleri), Batı Karadeniz, İç Anadolu'nun kuzeybatısı, Doğu Anadolu'nun kuzeydoğusu, Kütahya, Afyonkarahisar, Çorum, Kırşehir, Kırıkkale, Konya'nın kuzey ve batısı, Samsun, Bayburt ile Artvin ve Rize'nin iç kesimlerinin yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların öğleden sonra Kastamonu'nun kıyı ilçelerinde, akşam ve gece saatlerinde Batı Karadeniz kıyıları ile Kastamonu, Düzce, Sakarya ve Kocaeli'nin kıyı ilçelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI :Kuzeybatı kesimlerde 2 ila 4 derece azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişikliğin olmayacağı tahmin ediliyor.

RÜZGAR :Genellikle kuzey ve kuzeydoğu, Ege'de kuzeybatı, zamanla Akdeniz ile Güneydoğu Anadolu'da güney ve güneybatı yönlerden hafif arasıra orta kuvvette, Marmara'da kuvvetlice (30-50 km/s), Güney Ege Kıyıları'nda kuvvetli ve zamanla kısa süreli fırtına şeklinde (40-60 km/s) esmesi bekleniyor.

UYARILAR

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların öğleden sonra Kastamonu'nun kıyı ilçelerinde, akşam ve gece saatlerinde Batı Karadeniz kıyıları ile Kastamonu, Düzce, Sakarya ve Kocaeli'nin kıyı ilçelerinde yerel olarak kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı (Yerel su baskını, Yıldırım, Yağış Anında Kuvvetli Rüzgar, Ulaşımda Aksamalar vb.) tedbirli olunması gerekmektedir

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber