82 yaşındaki hamal, gençlere taş çıkartıyor

Sivaslı Osman Dumlupınar, 82 yaşında olmasına rağmen yaptığı hamallıkla gençlere taş çıkartıyor.30 yaşında Sivas'tan Ünye'ye gelen 2 çocuk babası Osman Dumlupınar, 52 yıldır geçimini hamallıkla sürdürüyor.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 30 Ağustos 2013 12:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
82 yaşındaki hamal, gençlere taş çıkartıyor

30 yaşında Sivas'tan Ünye'ye gelen 2 çocuk babası Osman Dumlupınar, 52 yıldır geçimini hamallıkla sürdürüyor. Uzun yıllar FiskobirliK'e hizmet ettiğini söyleyen Dumlupınar, bu yöredeki insanların hamallık yapmadığını belirtiyor.

Hayat hikayesini anlatan 82 yaşındaki Osman Dumlupınar; "Ben Sivaslıyım ve geçimimi sağlamak için hamal olarak Ünye'ye geldim. Hala daha gördüğünüz gibi hamallık yapıyorum. Bizim Sivas bölgesinde hamal sayısı oldukça fazla. Bu yörenin insanları hamallık yapmadığı için ihtiyacı karşılamak amacıyla Sivas'tan birçok insan Ünye'ye hamallık yapmaya geliyor. Ben 30 yaşında eşim ve 2 çocuğumla Ünye'ye yerleştim. Yaklaşık 50 yıl Fiskobirlik'e hizmet ettim. 82 yaşındayım ve hala geçimimi bu meslekle sürdürüyorum" dedi.

Makineleşme ile işlerin eskiye oranla çok daha kolaylaştığını da belirten Osman Dumlupınar; "Bu çuvalları omzumda çıkarmak oldukça zor. Şimdi Yeni Yeni makineler çıkıyor. Bu makineler işleri çok kolaylaştırıyor" diye konuştu

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber