Karakolda kavga; 1 polisin ayağı diğerinin burnu kırıldı/ Video

Kahramanmaraş'ta bir polis karakolunda çıkan kavgada 3 vatandaşın darp edildiği iddia edilirken, bir polis memurunun ayağı, bir polis memurunun ise burnu kırıldı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 30 Ağustos 2013 12:35, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

Alınan bilgilere göre, Burak Hançerkıran trafikte yaşadığı tartışmanın ardından darp edildiği gerekçesiyle Şehit Polis Murat Örümcek Polis Merkezi Amirliği'ne gelerek şikayetçi olmak istedi. Vatandaşın iddiasına göre, karakolda görevli polis "bunun için mi şikayete geldin" diyerek Hançerkıran'ın şikayetini pek dikkate almadı.

Bunun üzerine Hançerkıran ve polisler arasında tartışma yaşandı. Daha sonra amcası Bilal ve kardeşi Ökkeş Hançerkıran'ı arayan Burak Hançerkıran, yakınlarından karakola gelmesini istedi. Bilal ve Ökkeş'in de karakola gelmesinin ardından tartışma daha da büyüdü. Kendilerine yumruk atan şahsın yakalanmasını isteyen vatandaşlar ile polis memurlarının tartışması kavgaya dönüştü.

Karakolun bahçesine kadar süren kavgada Bilal, Ökkeş ve Burak Hançerkıran, darp edilip, biber gazı kullanılarak etkisiz hale getirildi. Bazı görgü tanıklarının ifadesine göre 3 kişi, karakol içerisine götürüldükten sonra da darp edilmeye devam edildi. Hançerkıran ailesi kendilerine orantısız güç kullanıldığını ifade ederken, emniyet kaynaklarından edinilen bilgilere göre, müdahalenin karşı tarafın saldırısı sonucunda yapıldığı ifade edildi.

Olayda ayağı kırılan bir polis memuru, burnu kırılan diğer bir memur ve vücutlarının çeşitli yerlerinden yaralanan Burak, Bilal ve Ökkeş Hançerkıran, hastanelere kaldırılarak tedavi altına alındı. Bu arada yakınlarının darp edildiğini öğrenen Hançerkıran ailesi ile polis arasında hastanede de kısa süreli tartışma yaşandı.

Polis müdahalesiyle yüzünde ve vücudunun çeşitli yerlerinde yaralar oluşan Bilal Hançerkıran, kendilerine hakaret edilip, orantısız şekilde güç kullanıldığını ileri sürdü. Karakola giden yeğenine refakat etmek için polis merkezine geldiğini belirten Hançerkıran, şöyle konuştu:

"Yeğenim şikayette bulunmak için karakola gitmiş. Biz de 'ne oldu' diyerek karakola gittik. Yeğenim trafikte darp edildiği için darp raporu alarak, karakola ifade vermeye gelmiş. Biz de onun yanına refakatçi olarak geldik. Oradaki arkadaşlar 'size mi soracağız, siz kimsiniz. Size cevap vermek zorunda değiliz. Çıkın dışarı' dediler, sonra da küfrederek bizi darp ettiler. Kamera kayıtları vardır. Oradaki vatandaşlar da görmüştür. Biz orada polise niye mukavemet gösterelim. Biz 2 kişiyiz, polis 8 kişi. Coplarla, ayakkabılarıyla yüzüme vurarak, elimi kelepçeleyip, kafama vurarak darp ettiler."

Olayı anlatan baba Ayhan Hançerkıran ise trafikte darp edilen oğlunun şikayetçi olmak için karakola geldiğinde böyle bir muameleye maruz kaldığını öne sürdü. Yaşananları anlatan Hançerkıran, şöyle konuştu:

"Oğlum da bu şekilde darp edildiğinden en yakın karakola geliyor ve şikayetçi olmak istiyor. Konuyu anlatınca polis arkadaşlar ortaya alıyorlar. Ondan sonra oğlum amcasını ve küçük kardeşini arıyor. Karakola geliyorlar. Üçünü bir çarşı karakolu dediğimiz merkezdeki karakolun bahçesinde, oradaki tüm polisler onları araya alarak görgü şahitleri huzurunda darp ediyorlar. Daha sonra da görgü şahitlerinin ifadesine göre içeri alınıp, büyük bir ihtimalle kamerasız bir oda da başlarını mermerlere sürerek dövüyorlar. Daha sonra 2 saat birini, 3 saat birini bekletip hastaneye götürüyorlar. Olayın başında 'bunun için mi geliyorsun, hepsi bu mu' deniliyor. Oğlum da kendini savunması için birtakım şeyler söylemiştir. O suçlu da hala yakalanmadı. Olaydan 5-6 saat geçiyor hala yakalanmadı. İlgilenen de yok. Ben bir babası olarak oğlumu gördüğüm de tekrar karakola götürüyorlar dedi ve avukatlarımı talep ettim. Oğlumla görüşebilir miyim diye karakola geldiğimde bir polis, 'oğlun kim' dedi. Ben kim olduğunu söyleyince 'seni de mi ezelim' diyen bir polis memuruyla karşılaştım. Böyle bir olay yaşayan herhangi bir insan duygulanır mı, asabileşir mi, sakinleşir mi bilemiyorum."

Emniyet kaynakları ise kavganın, karşı tarafın saldırmasıyla başladığını iddia etti. Bir polis memuruna kafa atılması sonucu müdahalenin gerçekleştirildiği öne sürülürken, bu sırada bir polis memurunun ayağının 2 yerinden kırıldığı, bir polis memurunun ise burnunun kırıldığı bildirildi.

Olayla ilgili soruşturma sürüyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber