'Vekalete vekalet olmaz' kararıyla görevine döndü

MANİSA'nın Turgutlu İlçesi'ndeki bir çocuk evindeki bakıcılardan birinin çocuklara dışkı yedirdiği iddiasının ardından vekaleten yürüttüğü Aile ve Sosyal Politikalar Manisa İl Müdürlüğü görevinden alınan Aydın Yılmaz, başlattığı hukuk mücadelesini kazandı.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 30 Ağustos 2013 16:11, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
'Vekalete vekalet olmaz' kararıyla görevine döndü

1'inci İdare Mahkemesi, yerine başka bir vekil atanamayacağı gerekçesiyle Yılmaz'ın görevine iadesine karar verdi.

Turgutlu'da, geçen yıl ocak ayında, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü'ne bağlı bir çocuk evinde, bakıcılardan H.T.'nin çocuklara dışkı yedirdiği iddiaları ortaya atıldı. Başlatılan soruşturma kapsamında, Aile ve Sosyal Politikalar Manisa İl Müdürlüğü görevini vekaleten yürüten Aydın Yılmaz görevindan alındı. Yerine, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, tarafından Malatya Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Murat Konan vekaleten görevlendirildi.

Manisa'da araştırmacı kadrosunda görevine devam eden Yılmaz, “Vekaleten yürütülen bir göreve vekaleten müdür atanamaz” diyerek Manisa 1'inci İdare Mahkemesi'nde hukuk mücadelesi başlattı. Bir yıldır süren davada, mahkeme heyetindeki 3 hakimden 2'sinin 'vekalete vekalet olmaz' yönünde görüş belirtmesi üzerine, Yılmaz'ın görevine iadesine karar verildi. Davayı kazanan Yılmaz, bugün, tekrar Aile ve Sosyal Politikalar Manisa İl Müdürlüğü görevine başladı. Konan ise mahkemenin kararına saygı duyduğunu belirtti.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nın önümüzdeki günlerde Konan veya Yılmaz'dan birini asalet göreve atamasının beklendiği bildirildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber