CHP'nin İzmir için ilk adayı belli oldu

CHP İzmir Milletvekili Birgül Ayman Güler, İzmir Büyükşehir Belediyesi başkan aday adaylığı için resmi başvurusunu partisinin il başkanlığına yaptı.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 31 Ağustos 2013 10:54, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
CHP'nin İzmir için ilk adayı belli oldu

Yerel seçimler için çalışmalarını hızlandıran CHP'de başkan adaylarının seçiminde teşkilata söz hakkı verilecek. Genel başkan yardımcıları il başkanlarıyla görüşecek

Genel başkanlık koltuğunda ilk kez yerel seçimlere girecek olan CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun talimatı ile genel başkan yardımcıları, Ankara, İstanbul ve İzmir'in aralarında bulunduğu en önemli iller için yerel seçim adaylarının belirlenme yöntemini il başkanlarına soracak.Milletvekilleri, Parti Meclisi (PM) üyeleri ve sandık denetmenlerinin görüşü ayrıca alınacak. Kılıçdaroğlu, örgüte ön seçimsözü vermişti. Eski Genel Başkan Deniz Baykal döneminde ise büyükşehirlerin adaylarını GenelMerkez belirliyordu.

18 İLDE GÖRÜŞME YAPILACAK

Genel Merkez'den il örgütlerine gönderilen genelgede, GenelMerkez'e görüşme için gelecek il başkanlarının, tümilçe başkanları ile ayrım yapmadan tek tek görüşme yapması istendi. Genel Başkan Yardımcıları Adnan Keskin, Gökhan Günaydın, UmutOran, Bülent Tezcan ve Genel Sekreter Bihlun Tamaylıgil'den oluşan heyet, Adana, Ankara, Antalya, Aydın, Balıkesir, Bursa, Çanakkale, Edirne, Eskişehir,Hatay, İstanbul, İzmir, Kırklareli, Kocaeli,Mersin,Muğla,Ordu ve Tekirdağ il başkanlarının görüşünü alacak. CHP'de, yerel seçimler için adaylık başvuruları 2 Eylül'e kadar il örgütlerine yapılacak. İl başkanları ile görüşmeler, Genel Merkez'de 4-7 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirilecek.

İZMİR'DEN İLK ADAY BİRGÜL AYMAN GÜLER

CHP İzmir Milletvekili Birgül Ayman Güler, İzmir Büyükşehir Belediyesi başkan aday adaylığı için resmi başvurusunu partisinin il başkanlığına yaptı. Yıllarca üniversitelerde yerel yönetimler konusunda ders veren CHP İzmir Milletvekili Prof. Dr. Birgül Ayman Güler, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı koltuğuna talip oldu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber