Okul müdürleri sınavına tepki

Türk Eğitim-Sen Eskişehir Şube Başkanı Şükrü Erkoca, İl Milli Eğitim Müdürlüğünce açık bulunan okul müdürlüklerine atamalar için yapılan sözlü sınavda haksızlıkların söz konusu olduğunu iddia ederek konuyla ilgili suç duyurusunda bulundukları söyledi

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 31 Ağustos 2013 20:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Okul müdürleri sınavına tepki

Erkoca, yaptığı açıklamada, 27-28-29 Ağustos tarihlerinde yapılan okul müdürlüğü sınavına giren adaylara sınavla alakası olmayan, katılımcıların moralini bozacak sorular sorulduğunu, objektiflikten uzak bir değerlendirme yapıldığını iddia etti. Erkoca, "Müdür adaylarından birine memleketinin neresi olduğu sorulmuş, verilen cevap üzerine, 'Ne işin burada?' diye sorulmuş, 'Hangi milletsin' gibi etik olmayan ve ırkçı bir yaklaşımda bulunulmuştur. Kendisinden önce sınava giren Eğitim Bir Sen üyesi adaya sadece zarftaki sorular sorulmuş ve e-okulu açması istenmiş ve en yüksek puanlardan biri verilmiştir. Bir diğer adayımıza insanlık tarihinin 5 bin yıldır cevap aradığı, 'İyi insan nedir?' sorusu sorulmuş, 10 dakikalık sınav süresince cevaplanması istenmiştir" ifadelerini kullandı.

"SUÇ DUYURUSUNDA BULUNDUK"

Türk Eğitim Sen olarak Cumhuriyet Savcılığa suç duyurusunda bulunduklarını ifade eden Erkoca şöyle konuştu:

“Ek1 formları neden alınmıştır? Yine sınavlarda kamera olmaması, sınavın tarafsızlığı anlamında bizleri şüpheye düşürmektedir. Sınav esnasında bir adaya, 'Seni öğretmenevine müdür olarak düşünüyoruz' sorusu sorulmuş mudur? Bu sınavın formalite olduğu, okullara müdür olacak kişilerin az çok belli olduğu gibi sözlere itibar etmememize rağmen sınav sonuçları açıklandığında bu tespitlerin doğru olduğu düşüncesi ile karşı karşıya kaldık. Biz kurumlarımızın yıpranmaması için bazı konularda Milli Eğitim Müdürlüğünü defalarca uyardık. Bütün bu uyarılarımıza rağmen yandaşlık, kayırmacılık son hızla devam etmektedir. İl Milli Eğitim Müdürünü iyi bir devlet adamı, idareci ve iyi bir eğitimci olarak tanımıştık. Kendisinin yaşanan bu komediye müdahale etmesini istiyoruz. Siyasetin gölgesinde kalmadan en azından kişilerin kul hakkını da düşünerek bu yandaş ve kayırmacılığı yapanlara engel olmasını talep ediyoruz.”

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber