Öğretmenlik taban puanları değişebilir?

MEB'in yaptığı açıklamada KPSS10 ve KPSS121'e göre taban puanların, İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğünün web sitesinde duyurulacağı belirtilmektedir.

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 31 Ağustos 2013 20:47, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Öğretmenlik taban puanları değişebilir?

Milli Eğitim Bakanlığı, 40 bin öğretmen alımına ilişkin detayları 31 Ağustos 2013 tarihi itibariyle kamuoyu ile paylaştı. Tıklayınız.

Yapılan açıklamada, daha önceki öğretmenlik atamalarının aksine tüm branşlarda taban puanlar 60 olarak gösterilmiştir.

Öğretmen kadrolarına başvurular 2 Eylül'de başlayacak olmasına rağmen, açıklamadaki bir detayı ziyaretçilerimiz ile paylaşmak istiyoruz.

MEB'in bugün yaptığı açıklamada "Öğretmen olarak atanacaklarda aranacak şartlar, alanlar itibarıyla belirlenen KPSSP10 ve KPSSP121 taban puanları, başvuru yeri ve şekli, zamanı, atama yapılacak eğitim kurumları, atamalar ve diğer hususlara ilişkin açıklamalar Bakanlığımız İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğünce http://ikgm.meb.gov.tr internet adresinde duyurulacaktır." denmektedir.

Keza bazı branşlarda, duyurulan taban puana göre alım yapılması halinde, 60 puan üzeri yeteri kadar olmadığı memurlar.net forumundaki adaylarca belirtilmekte olup, böyle bir durum oluşması halinde ise bazı kadrolar boş kalacaktır. Tıklayınız.

Bu iki detay nedeniyle, sıralamasına bakarak atanırım veya atanamam hesabı yapan tüm adayların, taban puanların değişebileceği hususunu, göz önünde bulundurulması uygun olacaktır.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber