'155 imdat'a ulaşmak 15 dakika

Emniyet Genel Müdürlüğü, gelen şikayet ve ihbarların ilgili birimlere kolay aktarılması ve kafa karışıklığının ortadan kaldırılması için 'çağrı merkezi' uygulamasına geçti. Fakat, sırada bekleme sırası bazen 15 dakikayı bulunca vatandaş isyan etti.

Kaynak : Yeni Şafak
Haber Giriş : 01 Eylül 2013 13:19, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
'155 imdat'a ulaşmak 15 dakika

Emniyet Genel Müdürlüğü vatandaş şikâyetlerinin ilgili birimlere daha kolay aktarılması ve kafa karışıklığının ortadan kaldırılması için çağrı merkezi uygulamasına geçti. Yurt genelinde başlayan uygulama kapsamında şikâyetçi olan vatandaşlar, 155'i aradıktan sonra santrale bağlanıyor. Emniyet yetkililerine ulaşmak isteyen vatandaşların telefonda sıraya girdiği sistem, zaman zaman vatandaşları beklettiği için şikâyete neden oluyor.

ŞİKÂYETLERE HIZLI DÖNÜŞ SAĞLANACAK

Sesli sekreter servisi adı verilen sistem MOBESE'yle birlikte kuruldu. Vatandaş şikâyetlerinin birimlere hızlı aktarılması noktasında yardımcı olması hedeflenen sistem, şimdi vatandaşı beklettiği için şikâyetin odak noktası haline geldi. Vatandaşlar 155'i aradığında karşılarına çıkan sesli sekreter sistemi aracılığıyla ilgili birimlere yönlendiriliyor.

VATANDAŞLAR YÖNLENDİRİLİYOR

Yurt genelinde başlayan uygulamadan bazı vatandaşlar ise şikâyetçi. 155'i aradıkları zaman emniyet yetkililerine ulaşamadıklarını belirten vatandaşlar, dakikalarca bir yetkiliye ulaşıp şikâyetlerini dile getirmek için telefonda bekletildiklerini belirtiyorlar. 155'i arayan vatandaşlar sesli sekreter sistemine bağlanarak, 'Asayiş dışında başka ihbarlarınız varsa ihbarlarınızı ilgili kurumlara yapın. Daha kaliteli hizmet için lütfen bekleyin' ifadesiyle karşılaşıyor.

OLAYLARIN ÖNÜNE NASIL GEÇİLECEK

Daha sonra herhangi bir emniyet yetkilisinin telefonu açarak, şikâyeti dinlemesini bekliyor. Emniyet yetkilileri telefonu açana kadar çok fazla vakit kaybedildiği belirtilirken, çağrı merkezinin çıldırtan bekletme sürelerinin emniyette yaşandığı belirtiliyor. Bu nedenle vatandaşlar emniyet yetkililerine soruyor: 'Şikayet etmek için beklediğimiz her dakika olası olayların nasıl önüne geçilecek?'

AMİRLERE İLETİN

Vatandaşların konuyla ilgili şikâyetleri üzerine çağrı merkezi sistemiyle ilgili bilgi almak için 155 ihbar hattını aradık. Karşımıza çıkan sesli sekreter servisinin ardından yaklaşık 55 saniye sonra emniyet yetkilisine ulaştık. Çağrı merkezine ulaşamadığımızı ifade ederek sistemle ilgili bilgi almak istediğimizi belirttik. Emniyet yetkilisi, vatandaşların sisteme ulaşmaları için çalışmaların sürdüğünü bu konudaki şikâyetimizi 155 grup amirlerine iletmemiz gerektiğini kaydederek, ilgili

kişilere bağladı.

ÇALIŞMALAR SÜRÜYOR

Sistemle ilgili çalışmaların hızla sürdüğünü belirten grup amiri, arama yaptığımız süre, numara ve yaptığımız toplam görüşmelerin sisteme kaydedildiğini aktardı. Yaptığımız telefon görüşmesi sırasında toplam 400 saniye görüşme yaptığımızı belirten emniyet yetkilisi, vatandaş hatta bekliyor mu, yoğunluk var mı gibi ayrıntıların incelendiğini daha kaliteli hizmet için çalışmaların sürdüğünü aktardı.

Dakikalarca bekledim

Alo 155'i arayarak yardım isteyen ve dakikalarca telefonda bekleyen Simge Yeni yaşadıklarını şöyle anlatıyor: Ramazan'dan önce Bakırköy Capacity Alışveriş Merkezi önünde yol kavgası vardı. 155'i aradım, santralin beni bir emniyet yetkilisine bağlaması için yaklaşık 12-13 dakika bekledikten sonra ulaşabildim. Geçen akşam çalıştığım işyeri önünde kavga çıkmıştı. Bu şikayeti de yine çağrı merkezi üzerinden yaptım ve yaklaşık 15 dakika emniyet yetkilisine bağlanmak için bekledim.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber