MEB: Görevden ayrılışları bekletmeyin

MEB; yer değiştiren personelin ilişik kesme ve görevden ayrılma işlemlerinin gecikmeye meydan vermeden sonuçlandırılması ve bu konuda kurum amirlerinin gerekli hassasiyeti göstermelerini istedi.

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 03 Eylül 2013 00:01, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
MEB: Görevden ayrılışları bekletmeyin

Bir kısım amirler, personelin kurumla ilişiğinin kesilmesini ağırdan almakta, bu nedenle de memur mağdur olmaktadır.

Kamu çalışanlarının kurum içi nakil işlemi gerçekleştiğinde, işlemin son aşamasında bir tıkanıklık yaşanmaktadır. Özellikle taşrada, mevzuatın özel bir düzenleme yapmadığı "ilişik kesme" gibi konularda, büyük bir keyfilik yaşanabilmektedir. Örneğin öğretmenin özür durumundan başka bir yere nakli gelmiş olmasına rağmen nakil yazısı tebliğ edilmemektedir veya tebliğ edilmesine rağmen öğretmenin ilişiği kesilmemektedir.

İl içi, iller arası ve kurumlar arası atama ve yer değiştirmeler ile özür durumu yer değiştirmelerde ataması yapılan öğretmenlerin kararnameleri ve evrakları zaman zaman kurum amirleri tarafından bekletilmektedir.

Bu öğretmenlerin ilişik kesme ve görevden ayrılma işlemlerinin gecikmeye meydan vermeden sonuçlandırılması ve bu konuda kurum amirlerinin gerekli hassasiyeti göstermeleri ile ilgili Milli Eğitim Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğü 21.09.2010 tarih ve 2831/59013 sayılı yazısı bulunmaktadır.

Sitemize iletilen bilgilere göre stajyerlik işlemleri tamamlanmayan (Stajyerlik yazışmaları tamamlanmadığından)bazı öğretmenlerin ilişikleri kesilmemektedir. Örneğin Muş ili Bulanık ilçesinde 50 den fazla öğretmenin "stajyerlik işlemleriniz tamamlanmadı, bu yüzden ilişiginiz kesemiyoruz" şeklinde ilişikleri kesilmeyerek öğretmenler geri çevrilmişlerdir.

Bu nedenle bazı il/ilçe milli eğitim müdürlükleri tarafından Ağustos 2013 dönemi özür durumu yer değiştirme işlemlerinde ataması yapılan öğretmenlerin göreve başlama işlemlerini stajyerlik işlemlerinin tamamlanması sonrasına (Stajyerlik yazışmaları tamamlanmadığından)bırakmaları yasal değildir.

Ahmet Kandemir

Memurlar.net Öğretmenler Bölüm Sorumlusu

İşte o yazı;

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber