Yusuf Tekin'den 60 puan açıklaması

Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşarı Yusuf Tekin, 60 taban puanına yönelik olarak, twitter üzerinden açıklamalarda bulundu

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 03 Eylül 2013 16:03, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59
Yusuf Tekin'den 60 puan açıklaması

Tekin, twitter hesabından yaptığı açıklamada özür grubu nedeniyle iller arası yer değiştirme de mağdur kalmayacağını yeniledi. 60 puan sınırına da değinen Tekin, "60 ın altında alanlar öğretmen olamaz anlamına gelmiyor" dedi.

İşte Tekin'in o açıklaması;

Değerli arkadaşlar gazetelerde ve internet sitelerinde çıkan her haber ile ilgili yalanlama yapmak ya da düzeltmek istemiyorum. Ama bazı konular hakkında açıklama zorunlu, yanlış anlamaların önüne geçmek için. Bunlardan bir tanesi tekrar söylüyorum, özür grubu nedeniyle iller arası yer değiştirme. İnşallah bu konuda mağdur kalmayacak.

Diğer bir konu da öğretmenlikte 60 sınırı. Arkadaşlar bu 60 ın altında alanlar öğretmen olamaz anlamına gelmiyor, aynı şekilde bu nedenle kadrolar boş kalacak anlamına da gelmiyor.

Doğru yorum şu, bu not baremi 2013 Eylül atamalarında ihtiyaç duyulan kadroları karşılayan bir sınır. Bunun altındaki arkadaşların başvurmaları anlamlı değil. Boş yere kimseyi umutlandırmaya gerek yok. Tanımladığımız kontenjanlar 60 barajı ile dolabilecek durumda. bu sınırın konmaması durumunda bir çok arkadaşı boş yere uğraştırmış ve umut vermiş olacaktık. Tüm öğretmen adayı arkadaşlara başarılar dilerim.

*60 puanı olmayan, öğretmen olamayacak

*Taban puan 60 olursa, boş kalacak kadrolar

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber