Gelir İdaresi Başkanlığında insan kaynakları ne iş yapar?

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 24 Şubat 2006 00:02, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

GELİR İDARESİ BAŞKANLIĞINDA İNSAN KAYNAKLARI NE İŞ YAPAR?

5345 sayılı Gelir İdaresi Başkanlığın Kuruluş Kanunu 16/05/2005 tarihli Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe girmiştir. Önce merkez teşkilatından başlamak üzere yeniden yapılandırılmaya hızla başlanmış bunu taşrada 29 İlde kurulan Vergi Dairesi Başkanlıkları izlemiştir.

Bu süreç içerisinde teşkilatın merkez ve taşra da ki üst düzey makamlarına yeni atamalar vekaletende olsa yapılabilmiş ve Gelir İdaresi Başkanlığı; Merkez,Vergi Dairesi Başkanlığı ve Defterdarlıklardan oluşan bir kompleks halini almıştır.

Kanunun yayımından bu yana 1 yıla yakın zaman geçmesine rağmen yöneticiler haricindeki diğer personel maalesef yok sayıldı ve hiç ilgilenilmedi ve 5345 sayılı kanunda geçen ibaresiyle diğer personel unutuldu yada uyutulmak istendi.

Gelir İdaresi Başkanlığındaki Diğer Personel Ne Olacak?

Bu sorunun cevabını maalesef kimse bilmiyor ve mamafih bu soruya verilen cevaplar ise umutsuzluğu ifade eden yüz ifadeleri ve sessizlik oluyor.

Kanunun yayımından bu yana, Vergi Denetmenleri Atama, Çalışma ve yer değiştirme yönetmeliğinin, Gelir Uzmanı Atama ve Çalışma Yönetmeliği, Görevde Yükselme Yönetmeliği ve 5345 sayılı Kanunun Geçici Madde 3' e ilişkin yönetmeliklerin düzenlenmemiş olması karamsar havanın devamına ve çalışanlarda motivasyon eksikliğine neden olmakta, çalışanları sanki gökyüzünde yakıtı bitmiş bir uçak içerisindeki yolcu umutsuzluğuna itmektedir.

Peki Uçak Düşücek mi?:

Bu soruya cevap verebilmemiz için İnsan Kaynakları Daire Başkanlığının çalışmalarını beklememiz gereklidir. Bence bundan önce tartışılması gerekli olan İnsan Kaynakları ibaresindeki İnsan ifadesinden kasıt; tüm başkanlık personelini mi yoksa sadece idarecilerimi kastediyor buna karar vermek gerekir!

Dosyayı yazan: Cemo

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber