'Sosyal güvenliğe tek çatı'ya sendikacı da girecek

Haber Giriş : 24 Şubat 2006 08:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

SSK, Bağ-Kur ve Emekli Sandığı'nın kaldırılarak, "Sosyal Güvenlik Kurumu" oluşturulmasını öngören tasarı TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda kabul edildi.

Tasarıya göre SSK, Bağ-Kur ve Emekli Sandığı personeli, hiçbir işleme gerek kalmaksızın kanunun yürürlük tarihi itibarıyla kuruma devredilecek. Kurumun merkez ve taşra teşkilatı için 29 bin 342 kadro ihdas edilecek. Kurum, Sosyal Güvenlik Yüksek Danışma Kurulu, yönetim kurulu ve başkanlık olmak üzere üç organdan oluşacak. Kurum başkanlığının ana hizmet birimleri, Sosyal Sigortalar Genel Müdürlüğü, Genel Sağlık Sigortası Genel Müdürlüğü, Primsiz Ödemeler Genel Müdürlüğü, Hizmet Sunumu Genel Müdürlüğü ve Aktüerya ve Fon Yönetimi Daire Başkanlığı olacak.

SENDİKA TEMSİLCİLERİ DE OLACAK:

Kamu, sendika ve meslek örgütü temsilcilerinden oluşacak olan Sosyal Güvenlik Yüksek Danışma Kurulu, yılda bir kez toplanacak. Yönetim kurulunda da kamu temsilcileri ile işçi, işveren, memur sendikaları ile esnaf ve emekli temsilcileri yer alacak. Yönetim kurulundaki kamu temsilcileri atamayla, diğerleri seçimle göreve gelecek. Başkan dışındaki yönetim kurulu üyelerinin görev süresi üç yıl olacak.

hürriyet

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber