Birisi yalan söylüyor... Tarım mı Maliye Bakanı mı?

50 bin den fazla Ziraat Mühendisi, Gıda Mühendisi, Veteriner Hekim, Su ürünleri Mühendisi, Teknikerler ve Mimar net bir açıklama bekliyor. Alım olacak mı? Ne zaman olacak?

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 04 Eylül 2013 12:44, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Birisi yalan söylüyor... Tarım mı Maliye Bakanı mı?

Ziraat mühendisleri atama bekliyor

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ile Maliye Bakanlığı arasındaki uyum sorunu yüzünden Tarım Bakanlığı Atamasını Bekleyen 50 bin den fazla Ziraat Mühendisi, Gıda Mühendisi, Veteriner Hekim, Su ürünleri Mühendisi, Teknikerler ve Mimarlar Mağdur durumda.

50 bin atama bekleyen üniversite mezunu Tarım Bakanının çıktığı her televizyon programına telefonla faksla ulaşarak 2013 Tarım Bakanlığı Sözleşmeli alımının ne zaman olacağını sormuştur. Tarım Bakanı Mehdi EKER ise 2013 Yılının İlk aylarından beri sürekli her televizyon programında " Maliye Bakanlığına Sözleşmeli Alım kadrolarını bildirdik. Maliye Bakanlığının onay vermesini bekliyoruz" demektedir. Tarım Bakanının söylediği o sözlerin üzerinden 8 ay geçmiştir. 8 ay içerisinde 50 bin işsiz üniversite mezunu Maliye Bakanlığına ve Devlet Personel Başkanlığına sürekli Telefon yoluyla, Faks yoluyla ve sosyal medya yoluyla ulaşıp Tarım Bakanlığının Sözleşmeli alımına Maliye ne zaman onay verecektir diye sormuştur. Ama defalarca aramamıza rağmen hiçbir bilgi verilmemiştir ve Maliye Bakanı Mehmet ŞİMŞEK Tweetter üzerinden biz mühendislere şu cevabı vermiştir: "Tarım Bakanlığından bize gelen sözleşmeli alım talebi bulunmamaktadır". Tarım Bakanımız biz sözleşmeli alım sayılarını maliyeye gönderdik diyor, Maliye bakanı ise bize gelen talep yok diyor. 2 bakanlık arasındaki uyuşmazlık yüzünden 50 bin işsiz üniversite mezunu mağdur durumda. Hayatları ile ilgili hiçbir plan yapamıyorlar.Alım olmayacaksa 50 bin işsiz üniversite mezunu tekrar kpss ye hazırlancak.

2013 yılı içerisinde bütün bakanlıklar alacakları memur sayısını ve tarihini belirtmişlerdir. Hatta bazı bakanlıklar 3 kere sözleşmeli alım yapmıştır ama 2013 yılı sonuna gelmemize rağmen hala Tarım Bakanlığından bir haber yok. 50 bin işsiz Ziraat Mühendisi, Gıda Mühendisi, Veteriner Hekim, Su ürünleri Mühendisi, Teknikerler ve Mimarların tek öğrenmek istediği Tarım Bakanlığı 2013 yılı içerisinde Sözleşmeli alım yapacakmı? Yapacaksa ne zaman ve kaç kişilik alım yapacak? Bu soruların cevabını istiyorlar.

Şu bilgilerde unutulmaması gerekir,

Gıda,Tarım ve Hayvancılık Bakanlığında şuan 20.265 boş kadro bulunmaktadır.

Tarım Bakanlığı 5565 Adet sözleşmeli memur almak için Maliyeye Talepte bulunmuştur. Bu talebide Devlet Personel Başkanlığı onaylamıştır. Fakat Maliye Bakanlığı hala sayıları onaylamadı.

50 bin işsiz Üniversite mezunu ve aileleri bu alımı beklemektedir.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber