Yönetici atamayı erteleyen iller

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 04 Eylül 2013 14:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Yönetici atamayı erteleyen iller

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından MEBBİS sistemi üzerinde, yöneticilik ataması ile ilgili işlemler tamamlanamadığından ikinci bir emre kadar yönetici atama işlemlerini erteleyen iller.

04/08/2013 tarih ve 28728 sayılı Resmi Gazetede yayınlanan Milli Eğitim Bakanlığı Eğitim Kurumları Yöneticilerinin Atama ve Yer Değiştirmelerine İlişkin Yönetmeliğinin “Yöneticiliğe atama” başlıklı 12. maddesi 1. fıkrasındaki; "(1) İl millî eğitim müdürlükleri, başvuru ve atamalara ilişkin hususları atama puanı hesaplanan adaylara elektronik ortamda ilan ve elektronik posta yoluyla tebliğ eder. Adaylara, yönetici olarak atanmak istedikleri eğitim kurumlarını seçmeleri için en fazla 20 tercih hakkı verilir. Adaylar tercihlerini elektronik ortamda, duyuru tarihinden itibaren 5 iş günü içerisinde gerçekleştirirler." hükümlerde başvuru ve tercihlerin elektronik ortamda yapılması gerektiğinden hareketle il milli eğitim müdürlükleri erteleme yoluna gitmektedirler.

Bazı iller ise Yönetmeliğin 12. maddesine uymak için kendi elektronik sistemlerini meydana getirerek başvuruları almaktadır.

Örnek 1-Koceeli İl Milli Eğitim Müdürlüğü internet sitesinde "2013 yılı Yönetici Atama Başvuru Formu" oluşturarak başvuruları buradan alıp degerlendirmektedir.

Örnek 2-Amasya İl Milli Eğitim Müdürlüğü internet sitesinde "2013 Yılı Sınava Dayalı Müdür Yardımcısı Elektronik Atama Başvuru Ekranı" oluşturarak başvuruları buradan alıp degerlendirmektedir.

İşte ikinci bir emre kadar yönetici atama işlemlerini erteleyen iller.

Aksaray;

Çorum;

Edirne;

Hatay;

Yozğat;

Bazı iller ise başvuruları elden almaktadır.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından MEBBİS Sisteminde yapılan çalışmalar yüzünden, Yönetici Başvuruları İnsan Kaynakları Şubesi tarafından okullar aracılıgıyla elden alınmaktadır.

İşte yönetici atama işlemlerini okullar aracılıgıyla elden alan iller.

Hakkari;

Gümüşhane;

Ağrı;

Daha önce MEBSİS sorunu nedeniyle yönetici atamalarını erteleyen Tunceli ve Elazığ illeri de başvuruları okullar aracılıgıyla elden almaktadır.

Yönetici atama işlemlerini okullar aracılıgıyla elden alan il sayısının daha fazla olduğu kanaatindeyiz. Örneğin Siirt Milli Eğitim Müdürlüğüde; "MEBBİS Modülü üzerinden başvurular alınamadığından Müdür / Müdür Yardımcısı Başvuruları Ek-1 Talep ve Tercih Formu üzerinden alınacaktır."açıklamasında bulunmuştur.

Tüm bu gelişmeler göstermektedir ki;

04/08/2013 tarih ve 28728 sayılı Resmi Gazete de yayımlanan Milli Eğitim Bakanlığı Eğitim Kurumu Yöneticileri Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliğinin Geçici 1. maddesinde; "(2) Bu Yönetmelik kapsamında yapılacak atamalar, bir defaya mahsus olmak üzere, bu Yönetmeliğin yayımı tarihinden itibaren iki ay içerisinde gerçekleştirilir." hükümlerine yer verilmiştir.

Yönetmeliğin verdiği iki aylık süre 4 Ekim 2013 tarihinde dolacaktır. Bu sürenin yönetmelik değişikliği ile uzatılması gerekmektedir.

Ahmet KANDEMİR

Memurlar.net Öğretmenler Bölüm Sorumlusu

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber