MEB'e göre hiçbir hizmet içi eğitim almadan emekli olan öğretmenler var

Kaynak : Yeni Şafak
Haber Giriş : 07 Eylül 2013 09:14, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
MEB'e göre hiçbir hizmet içi eğitim almadan emekli olan öğretmenler var

Evet yanlış okumadığınız, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından hazırlanan 'Ulusal Öğretmen Strateji Belgesi taslağında; '...Fakat yapılan araştırmalar öğretmenlerin gerçekleştirilen hizmet içi eğitim çalışmalarından memnun olmadığını ortaya koymaktadır. Yapılan bir araştırmada öğretmenlerin % 85'i mesleki gelişime ihtiyaç duymadıklarını belirtmişlerdir (MEB, 2005). Oysa TALIS Raporu'na göre en az hizmet içi eğitim alanlar arasında Türk öğretmenler ilk sıralarda yer almaktadır. Öğretmenlik hayatı boyunca hiçbir hizmet içi eğitim almadan emekli olan öğretmenlerin sayısı azımsanmayacak kadar çoktur.' ifadesini görünce şaşırmamak mümkün değildir.

Daha önce bu köşeden kamu kesiminin personel stratejisinin olmadığını yazdık ve önerilerimizi sunduk. Bugünkü yazımızda ise öğretmenlere ilişkin nasıl bir personel stratejimizin olması gerektiğini açıklamaya çalışacağız.

Modern anlamda stratejinin tanımı

Strateji genelde risk ve belirsizlik halinde eksik bilgiyle karar alma yöntemi olarak, daha dar anlamda ise bir amacı gerçekleştirmek için belirlenen hareket tarzı olarak tanımlanmaktadır. İşte bu tanımdan sonra izlenmesi gereken stratejilere bakalım ve neler olması gerektiğini ve bu konuda neler yapılması gerektiğini açıklamaya çalışalım.

1- Öğretmen stratejisi oluşturulmadan önce yapılması gerekenler

Ahmet Ünlü'nün yazısının devamını okumak için tıklayınız.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber