PTT çalışanları, halktan özür diledi

Birlik Haber Sen İl Temsilciliği, Kütahya ve ilçelerde PTT'nin Anonim Şirketi olması dolayısıyla bir takım aksaklıklar yaşandığını ve bu sebeple halktan özür dilediklerini duyurdu.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 07 Eylül 2013 17:01, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
PTT çalışanları, halktan özür diledi

Memur-Sen Konfederasyonu'na bağlı Birlik Haber Sen İl Temsilcisi Ömer Oruç, yaptığı yazılı açıklamada, "Her geçen gün personeli eksilen PTT'nin, ağır çalışma koşullarını düzeltmeyen üç kişinin işinin yeni düzenlemelerle bir kişiye yaptırmaya çalışan, resmi tatil, dini ve ulusal bayramlarda, hafta sonu demeden çalıştırılan personel eksikliği sebep gösterilerek yıllık iznini bile kullandırmayan PTT yöneticileri acaba çalışanlarını ne zaman anlayacak ve sorunlarını çözmek için çaba göstereceklerdir" dedi.

Kütahya PTT Başmüdürlüğü kadrosunun 233 olduğu halde çalışan sayısı 144 kadrolu ve 26 taşeron elemanıyla çalıştığını dile getiren Oruç, "Defalarca dile getirilen personel eksikliği ve iş yükünün fazla olması sorunlarına cevap bulunamamakla beraber aksine sorunlar daha da büyümektedir. Bu çalışma koşulları dünyanın hiçbir yerinde yoktur. Artan nüfus, Kütahya Merkez ve İlçelerinin yerleşim alanı genişlemesine rağmen, insan faktörü gözletilmeden yapılan hiçbir bilimsel dayanağı olmayan norm kadro ve cihet parselasyonu çalışmaları sadece karı hedefleyen, çalışan ve hizmet alanları düşünmeyen bu anlayış (sistem) maalesef çalışanları köle, yönetici konumunda çalışanları ise kendine araç edinmiştir. Kütahya PTT Başmüdürlüğü Norm Kadrosu 233 olduğu halde çalışan sayısı 144 kadrolu ve 26 taşeron elamanı olarak toplam 170 çalışanı bulunmaktadır. Norm kadroya göre 63 personel eksiği ile hizmet vermeye çalışılmaktadır. Olması gereken Personel sayısına göre çalışan personel sayısı eksik olduğundan; Kütahya PTT Başmüdürlüğüne bağlı İhtisas Müdürlüklerinde ve gişelerde, şubelerde hem de dağıtım servislerinde sorunlar had safhaya ulaşmış, bu sebepten çalışan personelin çalışma koşulları daha da ağırlaşmıştır. Yaşanan sorunlardan personel sorumlu tutulup idareciler çözüm bulma yerine uyarı ve kınama cezalarıyla çalışanları sindirmeye çalışmaktadırlar. PTT çalışanlarının genel sorunları dışında Kütahya ilçe Merkezlerinin çoğunda güvenlik görevlisi yoktur. Bu merkezlerde çalışan personelin can güvenliği Allah'a emanet edilmiştir. PTT Merkez Müdürlüklerinin çoğunluğunda Müdürlük görevi vekaleten yürütülmektedir, îki işi bir arada yürüten bu konumda çalışan personel iş yükü altında ezilmekte ve büyük sıkıntılar yaşamaktadırlar. Dağıtıcılar Posta ayırım ve sevk işlemlerini de yaptıkları için dağıtıma geç çıkabilmekte ve bu sebeple de hizmetler aksamaktadır. Dağıtıcı ve Memur Personel eksikliği derhal giderilmelidir. Merkezlere Güvenlik Görevlisi atanmalıdır. Şubelerde en az iki personel çalıştırılmalıdır. Yıllık izinler zamanında kullandırılmalıdır. Birlik Haber Sen Kütahya İl Temsilcisi olarak bu sorunların takipçisi olacağımızı duyurur ve çözümü noktasında Demokratik tepkimizi ortaya koyacağımızı duyuruyoruz.Bütün bu sebepler nedeniyle siz değerli halkımıza verdiğimiz hizmetlerin aksamasından dolayı özür dileriz" ifadelerini kullandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber