Şahin: Kendimizi en derin kışa göre hazırlayacağız

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 07 Eylül 2013 19:22, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Şahin: Kendimizi en derin kışa göre hazırlayacağız

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, 4x4 ciplerin seferberlik halinde alınacağına ilişkin çalışmayla ilgili olarak, "Bir tedbir olsun düşüncesiyle yasal sınırlar içerisinde ilgili bakanlık böyle bir adım atmış olabilir.

Bu bir hazırlıktır. Biz kendimizi en derin kışa göre hazırlayacağız" dedi.

Hemen her hafta sonu olduğu gibi bu hafta sonu da memleketi Karabük'e gelen Mehmet Ali Şahin, kent merkezinde esnafı dolaştı. Yolda karşılaştığı bir çok vatandaş Mehmet Ali Şahin'den iş istedi, o da Karabük İşkur Müdürlüğü'ne giderek iş başvurusu yapmalarını tavsiye etti.

Mehmet Ali Şahin gazetecilere yaptığı açıklamada, 2020 Olimpiyatları'nın İstanbul'da yapılması için iyi hazırlık yapıldığı görüşünü savunarak, "Hedefe Türkiye kilitlenmiş gözüküyor. Türkiye olarak iyi hazırlık yaptığımızı düşünüyorum. Başarılı bir sunumla 2020 olimpiyatlarının İstanbul'a verilebileceği düşüncesindeyim ve umutluyum. Çünkü gerek Madrid gerekse Tokyo daha önce olimpiyat düzenlemiş olan iki kenttir" dedi.

Olimpiyatları İstanbul'un almasının olimpiyat tarihinde bir dönüm noktası olacağını anlatan Şahin, " Dünya'da böylesine bir karmaşa, sıkıntı, kaos, kan ve gözyaşı akarken dünyanın iki yakasının bir araya getirilmesine ihtiyaç var" diye konuştu.

"BM AÇIKLASIN BİR GÖRELİM"

Suriye'de yaşanan olaylara da değinen Şahin, kimyasal silah kullanıldığına ilişkin raporların beklendiğini hatırlatarak, "Birleşmiş Milletler uzmanlar görevlendirdi. Birleşmiş Milletler de bu konuyla ilgili mutlaka bir açıklama yapacaktır. Bu açıklamanın sonucunu bir görelim. Bakalım eğer gerçekten ki bizim kanaatimiz odur Beşar Esad yönetimince kimyasal gaz atılmıştır. Raporda bu doğrultuda olursa Putin'in sözünün arkasında ne kadar durup durmayacağını da tüm dünya kamuoyu olarak bizde takip edeceğiz" dedi.

4X4 ciplerin seferberlik halinde toplatılacağına ilişkin yapılan çalışmayla ilgili de açıklamalarda bulunan Şahin, "Herhalde seferberlikle ilgili bir yasal düzenleme var. Bu bağlamda bir tedbir olsun düşüncesiyle yasal sınırlar içerisinde ilgili bakanlık böyle bir adım atmış olabilir. Bu bir hazırlıktır. Biz kendimizi en derin kışa göre hazırlayacağız, bahar çıkarsa bahtımıza diyeceğiz"

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber