8 bin Telekomcu sözleşme imzaladı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 26 Şubat 2006 14:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Telekom'un Oger'e devrinden sonra, başka bir kamu kurumuna geçmek isteyen 13 bin personelden 8 bini dilekçelerini geri çekerek kurumda kalmayı seçti

Türk Telekom'da, kamu kurumlarına geçmek isteyen yaklaşık 13 bin personelin 8 bini, iş garantisi, zam ile ikramiyelerde iyileştirme vaadi sonucu dilekçelerini geri çekti. Ancak vaatlerin sözleşmeye aktarılmamasının sıkıntı yarattığı belirtiliyor. KESK'e bağlı Haber-Sen Adana 1 No'lu Şube Başkanı İbrahim Halil Şahin, 14 Kasım 2005'te hisselerinin yüzde 55'i Oger Telecom'a devredilen Türk Telekom'da şirketin personel politikasını netleştiremediğini söyledi.

Yüzde 35 zam
53 bin çalışandan diğer kamu kuruluşlarına nakil hakkı bulunan yaklaşık 23 bin kişiden 13 bininin kamu kuruluşlarına geçmek için müracaatta bulunduğunu belirten Şahin, şöyle dedi:"Nakle tabi personele 5 yıl daha Telekom'da çalışma imkanı verildi. Telekom ile sözleşme imzalaması durumunda ücretlerine yüzde 35 zam, bir maaş geçiş ile yılda 4 ikramiye verileceği yönünde vaatlerde bulunuldu. 8 bini dilekçelerini geri çekti. Ancak, bugüne kadar vaat edilenler sözleşmelere henüz yansıtılmadı."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber