Film sahnelerini aratmayan uyuşturucu operasyonu

HOLLANDA'ya gitmek üzere yola çıkan bir gurbetçi ailenin otomobiline yapılan operasyon polis kamerasına saniye saniye kaydedildi.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 09 Eylül 2013 14:33, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Film sahnelerini aratmayan uyuşturucu operasyonu

İstanbul Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, "Bonzai" ve "ecstacy" adlı uyuşturucu maddeleri getirdikleri Hollanda'ya Türkiye üzerinden eroin götüren bir şebekenin varlığını tespit etti.

Ardından şebeke üyeleri 5 ay boyunca teknik ve fiziki takibe alındı. Yaz tatili için geldiği Türkiye'den Hollanda'ya 2 çocuğu ve eşiyle birlikte dönüş yapan Burhan Y.'nin kullandığı otomobil Edirne'de durduruldu. Otomobile yönelik olarak ekipler operasyondayken polis kamerası da kayıttaydı. Görüntülerde, otobanda seyir halindeki şüpheli otomobil, ekipler tarafından takip ediliyor. Bu sırada ekiplere telsizden anons edilerek, şüpheli otomobilin içerisinde çocukların da olduğu ve baskın sırasında çocukların psikolojik olarak etkilenmemeleri için hassas davranılması gerektiği bildiriliyor. Etrafı çevrilen araç otobanda durduruluyor ve içerisindekiler dışarı çıkartılıyor. Eğitimli köpek otomobilde uyuşturucu araması yapıyor. Köpeğin gösterdiği yerlerde gizlenen uyuşturucular bulunarak çıkartılıyor.

Bu sırada, otomobildeki kadının eşine tepki göstermesi de kameraya yansıyor. Otomobildeki aramada toplam arka koltuğun altına saklanmış 20 kilogram eroin bulundu. Burhan Y., gözaltına alınırken uyuşturucu ticaretinden haberi olmadığı ortaya çıkan eşi, serbest bırakıldı.

Operasyonun devamında Küçükçekmece'de bir eve de baskın yapıldı. Evde yapılan aramada 500 bin Ecstacy hap ve 15 kilogram sentetik esrar ele geçirildi. Evde uyuşturucu bulunma anı da polis kamerasına kaydedildi. Görüntülerde, bazanın içine gizlenmiş uyuşturucu bulunuyor. Hollanda'dan getirildiği belirlenen uyuşturucu maddeler ile hapların sevkiyatını gerçekleştirdikleri ve İstanbul'da piyasaya sürmek istedikleri tespit edilen Enver E, Ömer E, Hasan A, Nezir S, Yalçın C. ile Bayram Y. yakalandı.

Emniyet müdürlüğündeki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen şüphelilerden Bayram Y. İle Nezir S. mahkemece tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılırken Enver E., Ömer E., Hasan A., Yalçın C. Burhan Y. ise tutuklandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber