Türkiye'yi Güney Kore'de AKÜ'lü öğretim görevlisi temsil etti

Gerçekleştirilen sempozyuma Türkiye’yi temsilen AKÜ Öğretim Görevlisi Salih Veysel Öze ile birlikte sempozyuma 10 sanatçının daha katıldığı bildirildi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 09 Eylül 2013 18:34, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Türkiye'yi Güney Kore'de AKÜ'lü öğretim görevlisi temsil etti

Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi Seramik Bölümü Öğretim Görevlisi Salih Veysel Özel, 14-24 Ağustos tarihlerinde Güney Kore'nin Wanju kentinde düzenlenen 'International Wanju Macsabal Wood Firing Symposium-Uluslararası Wanju Macsabal Odun Pişirim Sempozyumuna' Türkiye'yi temsilen katıldı.

Gerçekleştirilen sempozyuma Türkiye'yi temsilen AKÜ Öğretim Görevlisi Salih Veysel Öze ile birlikte sempozyuma 10 sanatçının daha katıldığı bildirildi. 13 farklı ülkeden 50 seramik sanatçısının katıldığı sempozyum süresince sanatçıların ürettikleri eserlerini Güney Kore'ye özgü olan Macsabal fırınında pişirerek, çeşitli atölye çalışmaları ile yerel halkla buluştular. Özel'in ise, 3 adet seramik eserini sempozyum kapsamında Wanju kentinde düzenlenen 2 ayrı sergide sanatseverlerle buluşturduğu kaydedildi. Bir eserini Wanju Belediyesi Seramik Koleksiyonuna bağışlayan sanatçı Özel'in, 5 eserini de Uluslararası Macsabal Müzesi'ne bağışladığı ve sempozyum komitesi tarafından kendisine yaptığı çalışmalardan dolayı kendisine teşekkür belgesi takdim edildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber