Evlerde bakılan köpeklerin belediyeye kaydettirilmesi gerekiyor

Bursa İnegöl Belediyesi Hayvan Barınağı ve Bakım Evi'nde 2013 yılının ilk sekiz ayında 62 sokak hayvanının kısırlaştırıldığı, 82 hayvanın sahiplendirildiği ve 243 hayvanın da aşılandığı bildirildi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 09 Eylül 2013 20:54, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Evlerde bakılan köpeklerin belediyeye kaydettirilmesi gerekiyor

Bursa İnegöl Belediyesi Hayvan Barınağı ve Bakım Evi'nde 2013 yılının ilk sekiz ayında 62 sokak hayvanının kısırlaştırıldığı, 82 hayvanın sahiplendirildiği ve 243 hayvanın da aşılandığı bildirildi.

Belediye Hayvan Barınağı ve Bakım Evi Veteriner Hekimi Mesut Karıman, "İlçe merkezinde bulunan sokak hayvanlarını kısırlaştırarak, çoğalmalarını önlemeye çalışıyoruz. 2013 yılının ilk sekiz ayında 46 adet köpek ve 16 adet kediyi kısırlaştırdık. Köpek ve kedi haricinde bakım evinde sakatlanan ördek, karga ve leylek gibi hayvanların da tedavilerini yapıyoruz" dedi.

Belediye ekiplerinin sokaklardan topladığı hayvanları kısırlaştırıp aşıladıktan sonra eğer sahiplenilmemişse tekrar sokağa bıraktıklarını belirten Karıman, “Sokak hayvanlarını kısırlaştırma ve aşı yaptıktan sonra kanunen bırakmak zorundayız. Vatandaşımız bu kanunu bilmediğinden, 'köpekleri topluyorlar, tekrar bırakıyorlar' diye sitem etmekte. 199 sayılı Hayvanları Koruma Kanunu doğrultusunda sokak hayvanlarını, gerekli tedavileri, kısırlaştırma ve aşıları yapıldıktan sonra, 15 gün içerisinde eğer bir vatandaş tarafından sahiplenilmezse tekrar sokağa bırakmak zorundayız. 18 yaşından küçükler, velileri ile geldiği takdirde, burada bulunan sokak hayvanlarını sahiplenebilirler" diye konuştu.

2012 ve 2013 yılında İnegöl Belediyesi Hayvan Barınağı ve Bakım Evinde bakılan hayvanlarla ilgili bilgiler veren Karıman, "2012 yılında 52 adet köpek kısırlaştırma, 82 adet köpek sahiplendirme, 278 adet köpek aşılama, 16 adet kedi sahiplenme, 27 adet kedi kısırlaştırma ve 41 adet kedi aşılama işlemleri yapıldı. 2013 yılının ilk 8 ayında ise, 46 adet köpek kısırlaştırma, 70 adet köpek sahiplenme, 221 adet köpek aşılama, 12 adet kedi sahiplenme, 16 adet kedi kısırlaştırma ve 22 adet kedi aşılama işlemleri yapıldı. Aynı zamanda vatandaşlar tarafından getirilen veya haber verildiği takdirde belediyemiz ekipleri tarafından getirilen hayvanların tedavileri de yapıldı" dedi.

Evde bakılan hayvanların belediye tarafından kayıt altına alınması gerektiğini ifade eden Karıman, "Vatandaşlarımızın evlerinde baktığı hayvanları İnegöl Belediyesi Veterinerlik İşleri Müdürlüğü'ne gelerek kayıt ettirmeleri gerekmektedir. Bir de sahipli olan hayvanların sokakta gezdirilirken, maskesiz ve tasmasız gezdirilmemesi lazım. Bu konuda vatandaşlarımızın gerekli hassasiyeti göstermelerini istiyoruz" şeklinde konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber