Emekli öğretmen askeri birlik istedi

Giresun'un Şebinkarahisar ilçesinden bir emekli öğretmen Milli Savunma Bakanlığı’na yazdığı mektupla Şebinkarahisar’a askeri birlik istedi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 09 Eylül 2013 22:17, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Emekli öğretmen askeri birlik istedi

Giresun'un Şebinkarahisar ilçesinden bir emekli öğretmen Milli Savunma Bakanlığı'na yazdığı mektupla Şebinkarahisar'a askeri birlik istedi.

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, askeri birlikleri büyük şehirlerden nüfusu az olan illere taşıyacaklarını söylemesinin ardından Giresun'un Şebinkarahisar ilçesinde yaşayan emekli öğretmen Recep Ertürk, tek başına girişimde bulunarak Milli Savunma Bakanlığı'na mektup yazdı. Yazdığı mektup ile taşınacak askeri birliklerden bir tanesinin Şebinkarahisar'a nakledilmesini istedi.

Emekli öğretmen Recep Ertürk'ün mektubu ve dilekçesi üzerine cevap veren Milli Savunma Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı vekili Tuğgeneral İsmail Gümüştekin, işleme esas teşkil edecek görüşlerin 12 Eylül 2013 tarihine kadar bildirilmesinin uygun olacağı değerlendirildiğini söyledi.

Milli Savunma Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı vekili Tuğgeneral İsmail Gümüştekin imzalı yazıda şu ifadelere yer verildi:

“İstanbul, Ankara ve İzmir illerinde bulunan acemi birliklerin küçük illere taşınma kararı alındığı, Giresun ili Şebinkarahisar ilçesinde birliklerin taşınabileceği Millî Savunma Bakanlığına ait arazi bulunduğu belirtilerek, bölgenin kalkınması ve ilçeden göçün durması açısından gerekli incelemenin yapılması talep edilmektedir. Millî Savunma Bakanlığınca yapılacak işleme esas teşkil edecek görüşlerin 12 Eylül 2013 tarihine kadar bildirilmesinin uygun olacağı değerlendirilmektedir.”

Askeri birliklerin büyük kentlerden küçük şehirlere dağıtılmasının Şebinkarahisar için bir fırsat olduğunu söyleyen emekli öğretmen Recep Ertürk, bu birliklerin Şebinkarahisar'a kurulmasıyla birlikte, ilçedeki artan göç oranını düşüreceğini söyledi.

Tek başına girişimde bulunan Recep Ertürk konuyla ilgili şu açıklamalarda bulundu:

“Zamanında Türkiye Cumhuriyeti'ne illik yapan Şebinkarahisar, büyük şehirlere göç veriyor. Bu göçü durdurmak ve Şebinkarahisar'ın kalkınması için de bu girişimde bulundum. Bu mektubumu kendim için yazmadım, Şebinkarahisar'a faydalı olmak için yaptım. kalkınması ve gelişmesi için yaptım. Nüfusu giderek düşen ilçemiz için bu birlikler büyük bir nimet. Umarım benim bu girişimim bir sonuç verir ve bir önayak olur.”

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber