Öğretmenlikleri üç gün sürebildi

Haber Giriş : 28 Şubat 2006 07:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Başka fakültelerde okuduktan sonra öğretmen olmak için pedagojik formasyon aldılar. Başvurdular, atamaları yapıldı. 3 gün sonra 'Yanlışlık olmuş' denilerek kadroları iptal edildi

Milli Eğitim Bakanlığı, internet üzerinden kurayla atadığı 19 bin 424 öğretmenden 25'inin kadrosunu hata yapıldığı gerekçesiyle iptal etti. Bu öğretmenlerin birçoğu atandıkları Doğu ve Güneydoğu'daki görev yerlerine gitti, birkaç gün derse girdikten sonra da atama kararnamesinin iptal edildiğini öğrendi.

Çoğunluğu sözleşmeli öğretmen olarak çalışan bu kişiler, şimdi bu haklarını da kaybettiler. İptalin gerekçesi olarak, "eğitim gördükleri fakülteden mezun olanların öğretmenlik hakkı olmaması" gösterildi.

Milli Eğitim Bakanlığı Personel Genel Müdürü Remzi Kaya, "İnternet üzerinden yapılan atamalarda hata olabilir, yanlış beyanda bulunmuşlardır. Kendilerinden eminseler mahkemeye başvursunlar" dedi.

Tek tek kontrol edildi
Atama kararnamesi iptal olan bazı öğretmenler bilgilerinin ilçelerdeki kontrol masası tarafından tekrar tekrar kontrol edildiğini, hata olmaması için bakanlığa sorulduğunu, formlarında yanlış beyanlarının bulunmadığını belirterek, mahkemeye başvurdular.

Kıbrıs'ta İngilizce uluslararası ilişkiler okuduktan sonra İstanbul Üniversitesi'nde formasyon alan ve Balıkesir'de sözleşmeli İngilizce öğretmeni olarak görev yapan Ahmet Erişir (30), atama mağdurlarından biri.

Atama kararnamesini aldıktan sonra görev yeri Mardin'in Kızıltepe ilçesine giden Erişir, şöyle dedi:
"Cuma günü büyük bir mutlulukla derse girdim. Pazartesi günü İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nden çağırdılar. Kararnamem iptal olmuş, perişan oldum. Başvuru yaparken evrakım kontrol masası tarafından tek tek kontrol edildi. Bakanlığa dahi sorduk."

'Sorduk, sorun yok dediler'

Mardin Kızıltepe ilçesindeki Büyükboğaziye İlköğretim Okulu'na atanan Meltem Türkoğlu, Dokuz Eyül Üniversitesi İngilizce İşletme Bölümü mezunu. Atama kararnamesini alır almaz babasıyla birlikte Aydın'dan Mardin'e giden Türkoğlu, üç gün sonra atamasının iptal edildiğini öğrendi.
Diyarbakır Bölge İdare Mahkemesi'ne başvurduklarını anlatan Türkoğlu, "Diyarbakır'da sabahlara kadar ağladık. Halen sık sık kâbus görüyor ve bağırarak uyanıyorum" dedi.

Aynı okulda okuduğu arkadaşı Hatice Kılıç (22) da Şırnak Cizre Cumhuriyet İlköğretim Okulu'na atandı. Kılıç şunları söyledi:
"Eylül ayında sözleşmeli olarak Manisa'da öğretmenlik yapmaya başlamıştım. Kadrolu olarak yaptığım başvuru sonucunda Şırnak'a atandım. Kararnamem gelince, eşyalarımı topladım ve babamla Cizre'ye gittik. İl Milli Eğitim'den cuma günü kararnamemi aldım, pazartesi günü 'kararname iptal oldu' dediler. Bilgilerimde hiçbir hata yok. İngilizce İşletme okumuş olmam nedeniyle sonra sorun çıkmaması için Ankara'ya sorulmasını istedim. Sordular ve sorun olmadığı söylendi."

milliyet

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber