Yeni atanan öğretmenler çiçeklerle karşılanıyor

Ataması yapılıp görev yerlerine gitmeye başlayan öğretmenler çiçeklerle karşılanıyor.

Haber Giriş : 11 Eylül 2013 16:46, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Yeni atanan öğretmenler çiçeklerle karşılanıyor

Şanlıurfa'ya yeni atanan öğretmenler şehirlerarası otobüs terminalinde İl Milli Eğitim Müdürü Metin İlci tarafından karanfil ve şeker ikram edilerek karşılandı.

Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından otogarda kurulan stant ise öğretmenlere danışmanlık yapacak. İle yeni atanan öğretmenler iki gün ücretsiz konaklayacak.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan son atama ile İstanbul'dan sonra en fazla öğretmen Şanlıurfa'ya atandı. Yaklaşık 10 bin öğretmen açığı bulunan Şanlıurfa'ya 3 bin 400 öğretmenin atanması beklentileri karşılamasa da öğretmenlerin kentte kalması ve uyum sağlaması için çeşitli etkinlikler yapılıyor. Bu kapsamda İl Milli Eğitim Müdürlüğü otogarda öğretmenleri karşılama standı kurdu. Kenti tanımayan öğretmenlerin yoğun olarak yararlandığı stantta öğretmenlere çeşitli alanlarda rehberlik hizmeti sunuluyor. Standın yanı sıra bugün İl Milli eğitim Müdürü Metin İlci de kente gelen öğretmenleri karşılamak için otogara gitti. otobüslerden inen öğretmenleri karanfil ve şeker vererek karşılayan Müdür İlci, öğretmenlerin uzun süre Şanlıurfa'da kalmaları temennisinde bulundu.

burada basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Müdür İlci, bu yıl öğretmenleri karşılamak için özel bir ekip kurduklarını söyledi.

Göreve yeni başlayan öğretmenlerin eğitime güç katacağına inandığını dile getiren İlci şöyle devam etti: "Bizim gülen yüzümüz, toplumun güler yüzü olacağı için şehrimize yeni atanan öğretmen kardeşlerimizi güler yüzle ve çiçeklerle karşılamak istedik. Bizim mesleğimiz diğer mesleklerden farklıdır. Gönül zenginliğinin en bol olduğu meslek bu meslektir. Bende göreve ilk başladığımda bu şekilde sıcak karşılanmıştım. Bundan dolayı yorulmadan usanmadan, yılmadan ve sevgimizi katarak bu mesleği icra ediyoruz. İlimizde değişik branşlarda bakanlığımızdan 3 bin 154 öğretmen atandı. İlimize gelen Öğretmenleri karşılamak için özel bir birim kurduk. Gelen arkadaşlarımızı otobüs terminalinden alarak müdürlüğümüze getiriyor ve bütün işlemlerinde yardımcı oluyoruz. En kısa sürede okullarına göndereceğiz. Bir uyum programından sonra bütün öğretmenlerimizi görevleri başında görebileceğiz." dedi. Öğretmenlerin 2 gün boyunca ücretsiz olarak konaklayabilecekleri yurtlar temin ettiklerini de söyledi.

Şanlıurfa'ya yeni atanan öğretmenler ise böyle bir uygulamayı başlatanlara çok teşekkür etti.


SAKARYA'DA ÇİÇEKLİ KARŞILAMA

Milli Eğitim Bakanlığı'nın geçtiğimiz günlerde yaptığı ilk atamalarda Sakarya'ya 754 yeni öğretmen atandı.

Sakarya'nın çeşitli okullarına atanan öğretmenler il milli eğitim müdürlüğünden kararnamelerini alarak görevlerine başladılar. Sakarya İl Milli Eğitim Müdürü Selim Yavuz Sandıkçı, Sakarya'ya atanan öğretmenlere yeni görevlerinde başarılar diledi.

Sakarya İl Milli Eğitim Müdürü Selim Yavuz Sandıkçı yaptığı açıklamada, Sakarya'da 2012-2013 eğitim öğretim yılı sonu itibariyle (mayıs ayı) yöneticiler hariç 7 bin 799 öğretmenimizin görev yaptığını belirterek, yaz atama döneminde isteğe bağlı ve özür gruplarına dayalı olarak Sakarya'dan 519 öğretmen ayrılırken, 523 öğretmenin ise Sakarya'ya atandığını söyledi. Geçtiğimiz eğitim öğretim yılı sonu itibariyle 49 öğretmenin emekliye ayrıldığını ifade eden İl Milli Eğitim Müdürü Sandıkçı, ilk atama döneminde Sakarya'ya çeşitli branşlardan 754 yeni öğretmenin atandığını belirtti.

Aileleriyle birlikte milli eğitim müdürlüğü binasını dolduran yeni öğretmenlere çiçek vererek görevlerinde başarılar dileyen İl Milli Eğitim Müdürü Selim Yavuz Sandıkçı, 2013-2014 eğitim öğretim yılına yöneticiler hariç 8 bin 508 öğretmenle başlayacaklarını belirterek, "Geçen yıla göre 709 daha fazla öğretmenle bu yıl çalışacak olmamızın Sakarya eğitimine önemli katkılar sağlayacağını düşünmekteyiz. İlimiz eğitimine katılan yeni öğretmenlerimize görevlerinde üstün başarılar diliyorum" dedi.


AĞRI'YA ATANAN ÖĞRETMENLERE KARANFİLLİ KARŞILAMA

MİLLİ Eğitim Bakanlığı tarafından Ağrı'ya atanan 1421 öğretmen, kente gelişlerinde Milli Eğitim Müdürü Fatih Başak tarafından karanfille karşılanıyor.

Ağrı'da görevlendirilen öğretmenler kente gelmeye başladı. Milli Eğitim Müdürü Fatih Başak, havalimanı ve otobüs terminaline gelen öğretmenleri karşılayarak karanfil veriyor. Kentte ilk kez gelen öğretmenler, daha sonra servislerle alınarak öğretmenevi ve misafirhanelere taşınıyor. Ağrı'ya gelmeye başlayan öğretmenlerle 3 gün sürecek uyum semineri yapacaklarını anlatan Müdür Başak, "Öğretmen arkadaşlarımız daha çok aileleriyle birlikte Ağrı'ya geliyor. Onları karşılamayı gelenek haline getirmek istiyoruz. Öğretmen arkadaşlarımızın, memnuniyetini görmek bizleri de mutlu etti. Ağrı adına yapılacak güzel çalışmalar devam edecek" diye konuştu.


ATAMASI YAPILAN ÖĞRETMENLERE "BAKLAVALI" KARŞILAMA

Gaziantep'e ataması yapılan öğretmenler şehrin sembollerinden baklavayla karşılandı.

Milli Eğitim Bakanlığının gerçekleştirdiği kurayla Gaziantep'e ataması yapılan öğretmenler, işlemlerini gerçekleştirmek amacıyla Şehitkamil Milli Eğitim Müdürlüğüne geldi. Öğretmenler, atama bürosu önünde kuyruk oluşturdu.

Bu arada, işlem sırası kendilerine gelen öğretmenler sürprizle karşılaştı. Şehitkamil Milli Eğitim Müdürü Mehmet Yağcı, öğretmenlere baklava ikram etti.

Yağcı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kente bin 400 öğretmenin atandığını söyledi.

Öğretmenlerin gerekli işlemleri yaptırdıklarını belirten Yağcı, şöyle konuştu:

"Ümit ediyorum ki yeni atanan öğretmenlerimiz dinamizmleriyle ilimize ciddi katkılar sağlayacaktır. Mutluluğumuzu ifade etmek için atanan her öğretmenimize şehrimizin sembolü baklava ikram ediyoruz. Onları bu şekilde karşılayıp işlerini hızlı bir şekilde sonuçlandırıyoruz. Öğretmenlerimizin ağızlarını tatlandırıp görev yerlerine göndermeyi planlıyoruz. Bütün öğretmenlerimize yeni görevlerinde başarılar diliyorum."

Yarından itibaren öğretmenlere uyum semineri vereceklerini aktaran Yağcı, öğretmenlerin pazartesi gününden itibaren görevlerine başlayacaklarını kaydetti.

Yaklaşık 10 yıldır atama beklediğini belirten Cüneyt Adbiha da çok mutlu olduğunu söyledi.


ÇANKIRI'YA ATANAN ÖĞRETMENLER KARANFİLLERLE KARŞILANDI

Çankırı'ya ataması yapılan öğretmenler, otogarda karanfillerle karşılandı.

Milli Eğitim Bakanlığının gerçekleştirdiği kurayla ataması yapılan 30 öğretmen, otogarda İl Milli Eğitim Müdürü Yaşar Petek, 3 öğretmen ve 30 öğrenci tarafından karşılandı.

Öğrenciler, iki otobüsle kente gelen öretmenlere karanfil verdi.

- "Öğretmenlerin motivasyonuna katkı sağlamak istedik"

Petek, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Çankırı'da 167 öğretmenin görevlendirildiğini belirterek, kente gelen öğretmenleri otogarda karşıladıklarını söyledi.

Öğretmenlerin, Türk eğitim sisteminin ve toplumun en değerli varlıkları olduğunu vurgulayan Petek, "Bizleri de öğretmenler yetiştirdi. Öğretmene verdiğimiz değeri göstermek için buradayız. Çankırı'ya yüksek puanlarla gelen öğretmenlere 'hoş geldin' diyoruz. Onların Çankırı da rahat edeceklerini umuyorum. Öğretmenleri çiçeklerle karşılayarak motivasyonlarına katkı sağlamak istedik" diye konuştu.

Zehra Kayapınar ise Çankırı Endüsti Meslek Lisesine İngilizce öğretmeni olarak atandığını kaydederek, karanfillerle karşılanmanın kendisini mutlu ettiğini anlattı.

Çiçeklerle karşılanmayı beklemediğini ifade eden Kayapınar, "Benim için açıkçası sürpriz oldu. İnşallah bundan sonrası da güzel olacak. Böyle bir uygulamayı düşünenlere teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.

Meslektaşlarını karşılamaya gelen öğretmenlerden Perihan Erdem de 2006'da Çankırı'ya atandığında aynı şekilde karşılanmadığına dikkati çekerek, "İlk geldiğimde Milli Eğitim Müdürlüğünü bile bulamamıştım. O zaman heyecan ve tedirginlik vardı. O zaman için ben de böyle bir karşılama isterdim. Bu karşılamanın arkadaşlarımızın buraya ılımlı bakmalarını sağlayacağını ve motivasyonlarını artıracağını düşünüyorum" ifadesini kullandı.

AJANSLAR

Öğretmenler, karşılamanın ardından işlemlerinin tamamlanması için Milli Eğitim Müdürlüğüne götürüldü.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber