Trafikte sıkışıklığa sabit dubalı önlem

Kütahya'nın Simav ilçesinde trafik akışını hızlandırmak ve usulsüz araç parkını önlemeyi hedefleyen belediye, yoğunluğun had safhaya ulaştığı bazı cadde ve sokakların bir kenarına piyasada delinatör olarak adlandırılan şeffaf sabit dubalar yerleştirmeye başladı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 12 Eylül 2013 12:38, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Trafikte sıkışıklığa sabit dubalı önlem

Simav Belediye Başkanı Kasım Karahan, son yıllarda özellikle Termal turizm alanında gerçekleştirdikleri yatırım ve hizmetler sonucu Simav'ın Ege Bölgesinde ekonomik, ticari, sosyal ve kültürel faaliyetlerde yaşadığı yoğunlaşma nedeniyle 25 bin nüfuslu ilçe merkezinde trafikte seyreden günlük araç sayısının 25 bine yaklaştığını bildirdi.

Araç sayısının hızla artmasına karşın sürücüler tarafından otoparkların tercih edilmemesi, park yasağı bulunan bazı cadde ve sokaklar ile kaldırımlar üzerine araçların park edilmesi sebebiyle kent içerisinde trafik akışında zaman zaman yavaşlamaların kaydedildiğine vurgu yapan Başkan Karahan, tüm bunların önüne geçmek ve ilçenin trafik sorununa çözüm getirmek amacıyla yoğunluk yaşanan bazı cadde ve sokakların bir kenarına delinatör adı verilen şeffaf sabit dubalar yerleştirmek suretiyle park sorununa kalıcı çözümler getirmeyi hedeflediklerini söyledi.

Şimdilik ilçenin Tevfik Fikret, 4 Eylül ve 30 Ağustos Caddesi üzerinde başlatılan çalışmaların önümüzdeki günlerde trafikte yoğunluğun yaşandığı diğer cadde ve sokaklara da kaydırılacağını dile getiren Başkan Karahan, uygulamadan hem vatandaşların hem de esnafların memnuniyetlerini kendisine teşekkür ederek ilettiklerini bildirdi.

Uygulama öncesi ilçede görev yapan trafik polisleriyle belediyede bir toplantı yaptıklarını ve kararları müştereken aldıklarını ifade eden Başkan Karahan, uygulamaya özellikle kaldırım işgallerini önlemesi açısından büyük önem verdiklerini söyledi. Cadde ve sokaklara "Delinatör" ismi verilen şeffaf sabit duba yerleştirme işleminin Fen İşlerine bağlı ekipler tarafından gerçekleştirildiğini, belediye zabıta müdürlüğüne bağlı ekiplerinde kontrol ve takibini titizlikle yaptıklarını ifade eden Başkan Karahan, Simav'ın zaman zaman çileye dönüşen trafik sorununa mutlak surette çözüm getirmeyi hedeflediklerini söyledi.

Başkan Karahan, uygulamaları hiçe sayarak araçlarını eskisi gibi gelişi güzel yerlere park edilen araçlarla ilgili olarak Belediye Başkanlığı tarafından Belediye Gelirleri Kanunun ilgili maddelerine göre işlem yapılacağını da kaydetti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber